Земеделска земя ще може да се отдава под наем от

...
Земеделска земя ще може да се отдава под наем от
Коментари Харесай

Промени в договора за наем на земеделски земи

Земеделска земя ще може да се отдава чартърен от притежателя или от упълномощено от него лице; от лице, което има права върху земеделската земя, включващи в наличието си пълномощие да употребява или да ръководи земята, предоставено от притежател или от упълномощено от него лице; и от съсобственик или съсобственици на земеделска земя, или от упълномощено от тях лице. Това взеха решение депутатите откакто одобриха на второ четене промени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи.

Договор за наем на земеделска земя със период над една година се подписва от съсобственик или съсобственици на земеделска земя, притежаващи над 25% идеални елементи от съсобствения парцел или от упълномощено от тях лице. В тези случаи връзките сред съсобствениците се уреждат според член 30, алинея 3 от Закона за собствеността, записаха депутатите.

Договорите за наем и аренда на земеделска земя със период по-дълъг от една година, както и споразуменията за тяхното изменение или преустановяване се подписват в писмена форма с нотариално засвидетелствуване на наличието и подписите на страните, осъществени по едно и също време. Договорите ще се вписват в съответната работа по вписванията по местоположение на парцелите, като към тях ще се ползват и скици на парцелите, и ще се записват в съответната общинска работа по земеделие. Въвежда се и закрепена такса за вписването на договорите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР