Зеленски: Русия се опитва да ни изтрие от лицето на

...
Зеленски: Русия се опитва да ни изтрие от лицето на
Коментари Харесай

Зеленски: Русия се опитва да ни изтрие от лицето на Земята

Зеленски: Русия се пробва " да ни изтрие от лицето на Земята "
Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че има ранени и убити в резултат на детонациите, които раздрусаха градове в цяла Украйна през днешния ден и упрекна Русия, че се пробва да заличи страната му " от лицето на Земята ", предадоха международните организации.

" Те се пробват да ни унищожат и да ни заличат от лицето на Земята… да унищожат нашите хора, които спят вкъщи си в (град) Запорожие. Да убият хората, които отиват на работа в Днепър и Киев ", написа Зеленски в своя обява в приложението " Телеграм ". " Сирените за въздушна паника не стихват в цяла Украйна. Има ракетни удари. За страдание има убити и ранени ", добави той.
По данни на украинското министерство на вътрешните работи в Киев има осем починали и 24 ранени. Съобщава се и за един умрял в Запорожие.
 


Ракети удариха " сериозната инфраструктура " на Киев, заяви кметът Кличко. 
Сгради, в това число такива от " сериозната инфраструктура " на Киев, бяха ударени при тазсутрешния обстрел на украинската столица, заяви кметът на града Виталий Кличко, представен от Укринформ. Кличко сподели, че има потърпевши хора.
Кметът на Киев призова в " Телеграм " съгражданите си да потърсят леговище поради съветския ракетен обстрел против центъра на града.
От началото на войната Киев е бил на няколко пъти под съветски ракетен обстрел. Днешният, първи от месеци насам, е най-интензивният до момента, уточни ДПА.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР