Зеленски е един от хората, които определят световната политика, водейки

...
Зеленски е един от хората, които определят световната политика, водейки
Коментари Харесай

Борисов за визита на Зеленски у нас: Ще е добър знак и признание

Зеленски е един от хората, които дефинират международната политика, водейки война с агресора Русия. Подобно посещаване би било доста добър знак за евроатлантическата общественост в България. Признание за всичко, което прави България последните месеци. Ще се забележим с него, в случай че има такава аудиенция. Много ме тормозят проблемите в АЕЦ " Запорожие ", за която трябват гаранции, че няма да се трансформира в нуклеарна бомба. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той разяснява и вчерашното изказване на Гешев. " То демонстрира, че всичко, което направи в последните си дни като основен прокурор, е било в подготовка на политическия му план. Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да разясня развеждането ни като мечки по прокуратурите - в единия случай ме питаха дали съм чел вестник " Марица " и списание " Лайфстайл " и какво съм имал поради, че след 5 години ще се оженя. Във Върховен касационен съд пристигнаха трима прокурори ме попитаха за какво съм изискал оставката на Гешев ", разкри той, представен от Нова.

По думите му самият той е питал дали са викали други политически водачи и тогава за какво викат него. " Призовах ги да дойдат и другите водачи и да разпитат освен мен, а и тях за другите неща ", изясни той.Относно анулираната от ГЕРБ през вчерашния ден лидерска среща с ППДБ, Борисов разяснява: “по принцип лидерските срещи не са закрепени. Те могат да се организират и по три пъти дневно, в случай че е належащо. Вчерашния ден имаше няколко значими решения, които трябваше да се вземат, и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната връзка, с цел да се проведат комисията по енергетика, комисията по защита - да вземат нужните решения по отношение на декларацията за поддръжка на Украйна за участието й в НАТО, декларация за Висш съдебен съвет да не избират основен прокурор в този състав и други Днес ще се забележим. Това са работни срещи. За 10:00 часа ще се забележим, само че това не са срещи, от които ще произлизат вести ", изясни водачът на ГЕРБ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР