"Зеленски е човек, който е избран лидер на своята страна,

...
"Зеленски е човек, който е избран лидер на своята страна,
Коментари Харесай

Накъде отива войната в Украйна? Прогнозата на експерт

"Зеленски е човек, който е определен водач на своята страна, той не е Путин. За Путин дали ще има 10 000 съветски бойци починали, 30 000, 50 000 – на него му е все едно “, разяснява пред бТВ някогашният боен министър проф. Тодор Тагарев. По думите му точно поради това е допустимо Украйна да одобри избрани условия, само че за момента „ оръдията диктуват хода “ на събитията.

„ Аз обяснявах, че украинската войска е доста по-добре готова от 2014 година, че украинската нация е доста добре, доста сплотена и, без значение че там има 20 или повече народности, всички те са подготвени да водят война в отбрана на своята татковина, на своя суверенитет и на своите близки “, акцентира специалистът.

Според него факторите за развиването на идващите седмици са няколко:

- Ще продължи ли да получава Украйна нужните муниции, медицински и защитни средства – изтласкването на съветските сили към този момент дава опция на коридорите за доставяне да функционират;

- Ще влезе ли Беларус във войната. Според Тагарев Александър Лукашенко няма предпочитание да се ангажира в спора макар натиска на Владимир Путин, тъй като „ за Беларус това ще бъде краят на неговото битие като независима страна “;

- Ще падне ли Мариупол, тъй като сухопътният кулоар до Крим е минималната цел, към която Русия се стреми;

- Ще се стигне ли до приложимост на оръжия за всеобщо заличаване.

Тагарев акцентира, че „ глобите към този момент хапят Русия “ и тя не може да си разреши дълъг спор.

Той разяснява и анонсирането си като предстоящ боен министър, единствено с цел да бъде заменен с Драгомир Заков часове по-късно: „ За всички путинофили и русофили е ясно за какво Българска социалистическа партия блокираха моето предопределение “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР