Зелено - безвреден; жълто - будещ притеснения на общо основание;

...
Зелено - безвреден; жълто - будещ притеснения на общо основание;
Коментари Харесай

Жълто, червено, зелено - в Китай провинция класифицира журналистите, за да ги следи

Зелено - безвреден; жълто - пораждащ терзания на общо основание; алено - искрено стеснителен и изискващ подобаваща реакция.

Така се готви китайската провинция Хънан да отбелязя публицистите в региона, дружно с други хора, евентуален източник на безпокойствие.

Документи, до които получи достъп английската социална медия, сочат, че това е част от система за наблюдаване, при която лицата им ще бъдат сканирани, с цел да се откри към кой от трите цвята на светофара спадат.

Хиляди камери

Не са наранени единствено публицисти. Според документите компанията IPVM, която проучва данни от наблюдаване и през която изтичат документите, възнамерява да изследва и други хора като непознати студенти и дами мигранти.

Въпросните документи съгласно данните, с които разполага Би Би Си, са част от развой, с който управляващите в Хънан се пробват да насърчат компании да се включат в търга за създаване на новата система с хиляди камери в провинцията, която би трябвало да извести управляващите при засичане на човек, чиято активност е " притеснителна " и който е обозначен с жълто или алено.

Търгът към този момент е извоюван на 17 септември от NeuSoft, само че компанията, потърсена от Би Би Си, не е коментирала.

Хората, чието наблюдаване е от интерес, ще бъдат категоризирани в " тематични библиотеки " във към този момент същестуваща база данни и изображения в провинцията, която ще се свързва с националната база данни на Китай.

Правила и за непознатите студенти

Класификацията като " червени " или " жълти " на доктрина ще е обвързвана и с това дали имат престъпни проявления. Тя ще се задейства освен когато бъдат видяни, а и в случай че си запазят билет, с цел да пътуват до Хънан.

Чуждите студенти ще се разделят и по друга подредба според дали са отлични, елементарни или " несигурно ". Това ще става въз основата на разнообразни критерии - дали посещават всички занятия, какви са оценките им от изпитите, от кои страни идват, какво е равнището им на дисциплинираност, съгласно документите, налични за английската социална медия.

В моменти като срещата на Националния национален конгрес ще се задейства механизъм " като паника по време на война ", с цел да се усили наблюдението; концепцията е системата даже да събира данни от телефони, транспортни средства, обществени мрежи, пътувания и фотоси на следените и други.

Би Би Си отбелязва, че документите са оповестени в миг, когато държавното управление на Китай подлага на критика непознатите медии за метода, по който отразяват наводненията в Хънан. Смята се, че Китай към този момент употребява на национално равнище системата за лицево различаване, а предходната година " Вашингтон пост " писа, че " Хуауей " е тествала програмен продукт с изкуствен интелект, който може да разпознава хора, спадащи към уйгурското етническо малцинство, и да известява полицията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР