Зеленият сертификат за България ще бъде необходим предполагам още около

...
Зеленият сертификат за България ще бъде необходим предполагам още около
Коментари Харесай

COVID съветникът на премиера: Зеленият сертификат ще е нужен още месец

„ Зеленият документ за България ще бъде нужен допускам още към 1 месец ”. Това разгласи съветникът по въпросите на пандемията от COVID-19 професор Радка Аргирова пред NOVA.

Тя предвижда, че пикът на петата вълна ще бъде доближат към 8-10 февруари. „ При 11 хиляди инфектирани не може да бъде отстранен зеленият документ. Когато обаче този брой намалее, ще спадне и заболеваемостта. А тогава ще спадне и индикаторът, по който решаваме какво да създадем – броя на интензивните кревати. Когато този брой намалее, ще отпадне и зеленият документ ”, сподели Аргирова.

„ Ваксинирането продължава, а и самият темперамент на разновидността Омикрон дава по-малко затруднения. Този вид протича по-леко ”, безапелационна е тя.

„ Зеленият документ ще остане единствено там, където има огромно скупчване на хора, или ще има ограничавания в броя на посетителите. Никой няма желание да тормози хората, само че това се постанова ”, акцентира професор Аргирова и добави, че имунизацията все още е доброволна и здравните управляващи изключително държат на това.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР