Зелени сертификати за големитеПодписаха за 100 лв. върху заплатите на

...
Зелени сертификати за големитеПодписаха за 100 лв. върху заплатите на
Коментари Харесай

Учениците с антитела пропускат тестовете


Зелени документи за огромните
Подписаха за 100 лева върху заплатите на учителите

Чакат обещаните доставки

Големите възпитаници, които имат антитела и са с годен зелен документ за това, няма да минават през тестването в учебно заведение, когато се върнат в присъствена форма. Това прецизираха от Министерството на образованието и науката по отношение на децата, които ще са с документ за преболедуване или ваксина.
Учениците над 12 година с ваксина са станали 6 %, оповестиха още от МОН. Расте и процентът на имунизираните учители - 43 на 100, а непедагогическите експерти са 33%.

“Тази наклонност може да докара до скорошно възобновяване на естественото присъствено образование на всички места в страната”, упорстват от просветното ведомство. Както се разбра в деня на пилотното тестване в сряда, в случай че пробите се вършат съзнателно и бъдат доставени задоволително проби, огромните възпитаници също ще бъдат върнати в клас присъствено.

За да се направи нещо по въпроса с това, че учителите правят тестването, което не влиза в отговорностите им на педагози, работодателските и синдикалните организации в системата на междинното обучение и МОН се договориха за бонус към заплатата.

По 100 лева за ноември и декември ще получат учителите и непедагогическите експерти, които изследват учениците за COVID-19 два пъти в седмицата.

Новите 86 000 теста за възпитаници, които са за областите Пловдив, Бургас, Русе и Враца, са със същите характерности и от същия вид като тези, които към този момент се употребяват в 13 други области, само че били по-лесни за приложимост, настояват от МОН.

По места

Медиатори убедили 60% в махалите

Обикалят на терен

Веселина Ангелова
ТРУД, Велико Търново

Образователните посредници съумяват да убедят над 60% от родителите измежду уязвимите групи децата им да се тестват и да се върнат присъствено в учебно заведение. От седмица те обикалят от врата на врата, с цел да коментират на родителите измежду ромската общественост и други малцинствени групи какво съставляват тестванията и за какво е значимо децата да се върнат към присъственото образование в учебно заведение.

Повече от половината паралелки се връщат в клас, с помощта на просветителни посредници, учители и шефове, които дружно на терен осведомят родителите на учениците, споделят от център “Амалипе”.
На множеството места родителите считали, че с тестванията ще се взема проба от носа на децата. Родителите на възпитаници от 1-4 клас всеобщо отказвали децата им да бъдат тествани два пъти в седмицата с така наречен щадящи проби.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР