Зелени активисти се опитват да блокират АМ Струма, разпространявайки неверни

...
Зелени активисти се опитват да блокират АМ Струма, разпространявайки неверни
Коментари Харесай

Зелените правят последен опит да блокират Струма с неверни твърдения

" Зелени " деятели се пробват да блокират Автомагистрала " Струма ", разпространявайки погрешни изказвания за Автомагистрала " Струма " в обществените мрежи, заяви.

Екологът Андрей Ковачев, който беше основен консултант на Борислав Сандов по време на мандата му като министър, разгласява на фейсбук страницата си информация, че АПИ до дни стартира нелегално строителство на Автомагистрала Струма през Кресненското дефиле, защото Оценката за влияние върху околната среда (ОВОС) на сектора е изтекла през октомври 2022 година Невярно изказване, което зелените се пробват да стартират към този момент една година, защото нямат други причини против плана.

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова, както и министърът на районното развиване Иван Шишков неведнъж потвърдиха, че Оценка на въздействието върху околната среда на сектора изтича на 23.05.2023 година Причина за това е, че оценката, която е с годност 5 години, е била обжалвана от зелените пред Върховния административен съд, а той се е произнесъл, отхвърляйки жалбите им, на 23.05.2018 година От тази дата стартира да тече 5-годишният период на валидността на Оценка на въздействието върху околната среда.

Това е следващият опит на " зелените " да разпространят това погрешно изказване, което някогашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов неведнъж лансираше по време на мандата си.

Сандов и неговите доближени - заместникът му в Министерство на околната среда и водите Тома Белев, основният му консултант Андрей Ковачев и представителят на швейцарско-българската фондация " Биоразнообразие " Петко Цветков са върли съперници на Автомагистрала " Струма ". Те неведнъж блокираха построяването на сектора от автомагистралата през Кресненското дефиле, лобирайки за построяването на 14-километров тунел, а в последния си час като министър Борислав Сандов се опита да блокира построяването й с нелегално и еднолично министерско решение. Върховният административен съд го анулира.

Служебният кабинет пък съумя да придвижи процедурата по приемане на характерните цели за запазване от Националния съвет по биологично многообразие в двете зони по Натура, през които ще минава автомагистралата, което Сандов и неговият заместител Белев целеустремено спираха по време на мандата им в Министерство на околната среда и водите.

Това бе и последната спънка пред построяването на автомагистралата, която ще замести най-смъртоносната права в цяла Европа.

Сега, като финален опит да блокират автомагистралата, зелени се пробват да основат звук в обществото с погрешни изказвания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР