Зелена светлина за движението по бул. “Христо Ботев. От днес

...
Зелена светлина за движението по бул. “Христо Ботев. От днес
Коментари Харесай

Костадин Димитров: От днес отваряме бул. „Христо Ботев” в двете посоки

„ Зелена светлина за придвижването по бул. “Христо Ботев ”. От през днешния ден отваряме пътя в двете направления ” , написа кметът на Пловдив Костадин Димитров в профила си във Фесйбук.
Припомняме, че до коледните празници би трябвало да отворят и развръзките към бул. „ Руски ” и ул. „ Иван Вазов ”. Причината за забавянето е пренасяне на газопровод и подземната инфраструктура към кръговото на Централна гара.
След това идва въпросът с Бетонния мост и неговата рехабилитация. Това обаче няма да се случи през тази година.
Все още има корекции по плана, които са свързани със стръмните подстъпите от страната на регион „ Южен ”. Самият Бетонен мост ще бъде издигнат с 1,5 метра, с цел да може да минават влаковете през него. Това обаче желае и промяна от страна на двете страни. Ангажимент за северната страна – откъм бул. „ Христо Ботев ” е на Община Пловдив, а другата част на държавната компания
В момента се действа и съглашението с „ Трейс холд груп ” за възобновяване и подсилването на оборудването. В настоящия контракт има само действия по демонтажа на моста. Новият анекс ще бъде на стойност от 5 млн. лв., с цел да се построи новата структура на Бетонния мост.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР