Зелена библиотека: Момичетата обичат да четат за принцеси, а момчетата

...
Зелена библиотека: Момичетата обичат да четат за принцеси, а момчетата
Коментари Харесай

Зелена библиотека: Момичетата обичат да четат за принцеси, а момчетата – за животни

Зелена библиотека: Момичетата обичат да четат за принцеси, а момчетата – за животни
Продължава акцията на Столична библиотека по парковете на София. Този уикенд щандът със „ Зелена библиотека “ е в парка пред паметника на Съветската войска, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Равносметката от тазгодишната акция е доста добра. Въпреки че библиотеката до 15 август не работеше с читатели поради огромния ремонт на площад „ Славейков “, доста деца и възрастни се възползваха от открития щанд в парковете “, разяснява Нели Буневска, шеф бранш „ Естествени, механически и публични науки ” в Столична библиотека. Въпреки ремонта, за няколко дни 2000 нови читатели са записани и над 170 хиляди раздадени книги, похвали се тя.

Нели Буневска означи още, че най-малките читатели избират да рисуват, а възрастните избират в парка да си вземат художествена литература. „ Момиченцата обичат да четат за принцеси, а момчетата – за животни “. В рамките на акцията вземат участие български поети и художници.
 Кампанията „ Зелена библиотека “ се организира за четвърта поредна година. Кампанията „ Зелена библиотека “ се организира за четвърта поредна година. / БГНЕС
Кампанията „ Зелена библиотека “ се организира за четвърта поредна година. Всеки четец от 10:00 до 14:00 часа може да вземе от щанда обичана книга и да я прочете, седнал на полянката в парка. Тази година броят на парковете е повишен. На 19 август щандът с книгите ще бъде в парк "Заимов", на 26 август в „ Св. Троица “, а през септември - в „ Западен парк “ и „ Люлин “.

Кампанията се радва на извънреден интерес. В четири парка “Зелена библиотека “ е посетена от над 2000 души, като от тях 800 са взели книга. „ Тази година имаме и доста значима самодейност „ Сподели книга “ – софиянци носят книга и взимат друга. След това може да се върне или при нас в парка, или в постройката на Столична библиотека, а може да я запазят и за себе си, защото книгите, които даряваме и тези на софиянци са безвъзмездни “, описа за БГНЕС шефът на библиотеката Юлия Цинзова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР