Здравословен проблем е най-вероятната причина за смъртта на 36-годишния водолаз,

...
Здравословен проблем е най-вероятната причина за смъртта на 36-годишния водолаз,
Коментари Харесай

Ето я най-вероятната причина за трагичната смърт на матрос Пенчев в барокамерата

Здравословен проблем е най-вероятната причина за гибелта на 36-годишния водолаз, матрос III клас от Военноморски сили Спас Пенчев в барокамерата на Военноморската болница във Варна, оповестява "Телеграф ".

Първа версия за нещастието с младия матрос Спас Пенчев

"Няма потребност нещо към трагичния случай да е мистериозно. За да бъдеш тежководолаз, би трябвало да си извънредно здрав физически. Разликите в налягането не са търпими за всеки организъм ", разясняват експерти водолази.

Инцидентът станал, до момента в който Пенчев е бил на процедура по време на годишни медицински прегледи, на които е имало и симулация. В барокамерата са били общо 4-ма души, като останалите трима матроси са в положително положение.

Точно те са алармирали за съществуването на проблем. Присъстващият наблюдаващ доктор неотложно е отказал помощ на военнослужещия. Смъртта най-вероятно е настъпила вследствие на ненадейно зародил здравословен проблем.

Причините ще бъдат дефинитивно изяснени и доказани след приключването на досъдебното произвеждане.

Водолаз, влизал във съдбовната барокамера, където умря младият матрос, с изключителни разкрития

Барокамерата във Варна е сертифизирана за медицински проучвания и за провеждането на тренировки на водолази от флота. По време на такава реплика на втурване в барокамерата е умрял 36-годишния татко на едно дете, който е служил в отделение 34590 в Бургас, където е карал пета година работа в Българската войска.

Според Румяна Бонева, която е с 40-годишен стаж като водолаз и от 10 години инструктор в клуб "Приятели на морето " във Варна, "винаги подобен вид гмуркания се организират с екип, който е извън - с механик, оператор на барокамера, доктор и постоянно има аудио- и образна връзка с хората, които са вътре ", разяснява Бонева.

Според режима на излизане от дълбочина пребиваването на водолазите в барокамерата е сред два и четири часа. Влизат двама-трима, само че в никакъв случай човек не е самичък в барокамерата. Но за жалост, в случай че стане подобен случай, екипът не може незабавно да реагира.

Това е обвързвано с доста механически условия, които би трябвало да се съблюдават, с цел да се смъкна налягането до естественото извън, преди да се разхерметизира камерата ", разясняват още водолази с опит.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР