Здравноосигурителният модел в момента е изчерпан и трябва да намерим

...
Здравноосигурителният модел в момента е изчерпан и трябва да намерим
Коментари Харесай

Започват цялостни ревизии във всички болници с 50% държавно участие



Здравноосигурителният модел сега е привършен и би трябвало да намерим метод за неговото развиване или надграждане. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев в отговор на депутатски въпрос за тежкото финансово положение на лечебните заведения у нас.

„ Пред мен като министър на опазването на здравето стои отговорността за вярно разпределение на средствата в системата. Приоритет в работата ми е усъвършенстване и вярно разходване на средствата в лечебните заведения, тъй че популацията да получава качествени здравни услуги. Предприел съм дейности на редица нормативни актове, имащи отношение към действието на болничната здравна помощ “, акцентира той.

„ В кратковременен проект още с първия ден на моето встъпване на поста концентрирах вниманието си към болнична помощ. Ще направя изчерпателен разбор на ръководството на всички лечебни заведения с държавно присъединяване над 50%. След това ще показва ограничения за усъвършенстване на работата им. Обръщам изключително внимание на контрола във всичките му вероятни форми. Не се съмнявайте, че в случай че се наложи ще употребявам съдействието ни на профилираните служби за разкриването на закононарушения “.

„ Освен това поех уговорката да създадем един КСНС за здравноосигурителния модел в страната. Виждаме, че той не може да продължи да съществува в този си тип “, сподели още здравният министър по време на парламентарния надзор.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР