Здравният министър проф. Костадин Ангелов разкри, че в четвъртък-петък ще

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов разкри, че в четвъртък-петък ще
Коментари Харесай

Важно: Здравният министър посочи кои мерки остават за Коледа и Нова година

Здравният министър проф. Костадин Ангелов разкри, че в четвъртък-петък ще се реши дали ще има разхлабване на ограниченията за празниците у нас и в какво ще се показва вероятно то.

"Мога да ви споделя какво мисля аз като доктор и министър, защото всички ограничения, за които приказваме, би трябвало да са синхронизирани с всички ресори и решението не е единствено мое ", поде той на брифинг в един от складовете, които употребява Минитерството на опазването на здравето.

" Нощните заведения би трябвало да продължат да бъдат затворени. Училищата и детските градини също е рано да се отворят на 21-и . Те могат да бъдат отворени след Нова година ", безапелационен е Ангелов.

" Предстои да вземем решения за заведенията за хранене и огромните търговски обекти. Аз упорствам да не плащаме повече цената от 150 изгубили живота си българи на ден и да продължим със сегашните ограничавания ", добави той.

" Много е рано да приказваме за разхлабване на ограниченията , защото решението следва да бъде обсъждано. До четвъртък-петък ще решим кои ограничения да разхлабим, в случай че въобще разхлабваме. Като министър на опазването на здравето ще упорствам да продължим да живеем със сегашните ограничения и след 21-и ", изрично съобщи Ангелов.

На въпрос по какъв начин се преценя доколко сегашните ограничения дават резултат и какъв, той отвърна:

" На първи място следим каква е заболеваемостта и по какъв начин стои нашата страна спрямо останалите европейски страни. Следим и каква е смъртността . Разглеждаме я и по възрасти и дали умрелите имат съпътстващи болести ", съобщи той.

" Гледаме какъв е процентът на приложимост на болничните кревати както за интензивно, по този начин и за неинтензивно лекуване . По този % оценяваме какъв е натискът върху здравната ни система “, сподели той.

Според него е хубаво, че заболеваемостта е паднала под 600 на 100 000 души. Следим броя на позитивните проби, какъв брой от тези хора са потърсили лекарска помощ “, приключи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР