Здравният министър Николай Петров се ангажира да осигури финансиране за

...
Здравният министър Николай Петров се ангажира да осигури финансиране за
Коментари Харесай

Обещаха да финансират ремонта на клиниката по кардиология в Пирогов

Здравният министър Николай Петров се ангажира да обезпечи финансиране за поетапен ремонт на клиниките по кардиология и вътрешни заболявания в УМБАЛСМ " Пирогов ". Петров се ангажира след инспекция на положението на двете отделения, които са едни от най-старите в института за незабавна здравна помощ и десетки години не са ремонтирани, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Покривът тече, стаите са претъпкани с пациенти, по стените има плесен . Така наподобяват част от пространствата в кардиологичната клиника на Пирогов. Там има 44 кревати. За пациентите се грижат непрекъснато 20 лекари, 44 сестри и 14 санитари.

Има абстрактен план за ремонт и преустрояване на клиниките, който възлиза на 2 300 000 лева От 10 година се води преписка с институциите за нуждата от незабавен ремонт, само че в този момент няма реакция, разяснява проф. Мария Миланова, координатор на профилирания лечебен комплекс , част от който са клиниката по кардиология и клиниката по вътрешни заболявания.

Министър Петров чака да види какви средства ще бъдат отпуснати за финансови разноски на министерството на опазването на здравето за 2018 година , както и какъв брой ще коства всеки един стадий от ремонта. По думите му, концепцията е доникъде на идната година да стартира ремонта.

Николай Петров ревизира и до къде е стигнал ремонтът на детските отделения, който се чака да завърши в околните дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР