Здравният министър Николай Петров подкрепя действията на ръководството на „Пирогов”,

...
Здравният министър Николай Петров подкрепя действията на ръководството на „Пирогов”,
Коментари Харесай

Здравният министър подкрепи уволненията в „Пирогов” след смъртта на върнат пациент

Здравният министър Николай Петров поддържа дейностите на управлението на „ Пирогов”, отстранило цялостен екип поради отпратения 74-годишен пациент, който след това умря.

Скандалният случай е от 16 септември. За него и за униженията, които е трябвало да преживее в две лечебни заведения, описа в отворено писмо почернената брачна половинка на Спас Добрев - Евелина Добрева.

Министър Петров съобщи още, че се постановат промени в системата и връщане на някои остарели правила, с цел да се предотврати ескалация на недоволството, съобщи кореспондентът на bTV във Враца.

„ Отново ще актуализираме тази заповед на мой предходник министър, че незабавният пациент се води в най-близкото лечебно заведение, само че няма да спрем дотук, а ще продължим нататък. В лечебното заведение пациентът остава и в случай че той не е профилен, лечебното заведение ще има грижата да го предислоцира в друго лечебно заведение, където профилът е по-добър, а не това да е грижа на екипа с колата за спешна помощ, който да чака и да изтърпи решението къде ще бъде пратен, в случай че не бъде признат тук”, изясни министърът.

Той разгласи, че ще бъдат подхванати и ограничения, които ще улеснят околните на пациенти, умряли в болница.

„ Ще бъде един по-ясен правилник особено при пациенти, умряли в болница и техните близки, с цел да се улеснят тези хора в най-трудния за живота им миг, нищо не коства една сестра или санитарка да изменажира ходенето и висенето по гишета тука за щемпел, там за входящ номер, с цел да създадем положително. Това няма да коства пари и мисля, че ръководителите на лечебни заведения ще го одобряват с удоволствие”, разяснява министърът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР