Здравните власти в Тайланд започнаха клинични тестове върху 460 доброволци

...
Здравните власти в Тайланд започнаха клинични тестове върху 460 доброволци
Коментари Харесай

Тайланд тества собствена COVID ваксина

Здравните управляващи в Тайланд започнаха клинични проби върху 460 доброволци на личната си ваксина " Chula - Cov19 " в понеделник, като се чака да стартират да я употребяват за имунизация през идната година, предава " Ройтерс ".

Според министъра на опазването на здравето на азиатската страна това ще даде на страната повече независимост във имунизационния развой.

Освен това Тайланд цели да имунизира половината от възрастното си население до края на годината, употребявайки 61 милиона дози от препарата на „ АстраЗенека”, който ще се създава на локално равнище от юни.

Местната ваксина се създава от държавния производител на медикаменти - Правителствената фармацевтична организация дружно с Факултета по тропическа медицина на университета „ Мадихол” и американски специалисти.

Известно е, че за производството ѝ учени модифицират птичия вирус на нюкясълска болест с " шип протеина ", посредством който коронавирусът навлиза в човешките кафези, изясняват от Правителствената фармацевтична организация.

Напредъкът на Тайланд идва, откакто Япония, Виетнам и Тайван, оповестиха, че също се стремят да основават лични ваксини поради засиленото световно търсене и опасенията за новите разновидности на COVID-19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР