Здравните служби в САЩ твърдят, че капки за очи може

...
Здравните служби в САЩ твърдят, че капки за очи може
Коментари Харесай

Заради капки за очи: Смърт, слепота и отстранени очни ябълки в САЩ

Здравните служби в Съединени американски щати настояват, че капки за очи може да са предизвикали гибелта на един човек и да са навредили тежко на няколко други поради заразяване с устойчиви на медикаменти бактерии.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) са открили 68 пациенти в 16 щата с необичаен вариант на Псевдомонас аеругиноза (Pseudomonas aeruginosa), написа Би Би Си. Щамът в никакъв случай не е бил откриван в Съединени американски щати преди последното огнище на заболяването.

Освен един смъртен случай осем пациенти са претърпели загуба на зрението, а на четирима са отстранени хирургически очите. Според CDC множеството от пациентите, диагностицирани с инфекцията, са съобщили, че са употребявали капки за очи и изкуствени сълзи.

Първоначално са разпознати 10 разнообразни марки, които евентуално са свързани с епидемията. Капките за очи, които се създават в Индия и се внасят в Съединени американски щати под две марки, след това са изтеглени от рафтовете през януари и февруари.

През януари CDC предизвести хората да спрат да употребяват изкуствените сълзи EzriCare и изкуствените сълзи на Delsam Pharma. През идващия месец компанията, която е притежател на марките - Global Pharma, разгласи непринудено евакуиране след публична рекомендация от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР