Здравни експерти от изследователски институти в САЩ, Германия, Холандия и

...
Здравни експерти от изследователски институти в САЩ, Германия, Холандия и
Коментари Харесай

Учени категорично: Коронавирусът НЕ е създаден в лаборатория

Здравни специалисти от проучвателен институти в Съединени американски щати, Германия, Холандия и други страни опровергаха слуховете, че новият ковид е основан в лаборатория.

Това заяви осведомителната организация Синхуа. Тя се базира на изказване на учени, оповестено от научното списание The Lancet.

По-рано в някои медии се появиха известия, че се допуска, че коронавирусът е основан в лабораторията на един от институтите Ухан вследствие на проучвания върху животни.

„ Ние осъждаме тайни теории за неестествения генезис на нов вид коронавирус„, пишат учените в писмото си.

„ Тези теории популяризират единствено боязън, клюки и предубеждения. А те заплашват световното съдействие за битка с разпространяването на вируса. “
Множество оповестени в научни списания разбори на генома на новия извършител на пневмония демонстрират, съгласно специалистите, че „ коронавирусът е зародил в условия на живот, сходно на доста други нови патогени “.
Специалист в Центъра за проучване на рака Фред Хатчинсън (САЩ) Тревър Бадфорд съобщи изрично: „ Имаме доказателства, че разновидностите (във вируса) са изцяло съобразени с естествената еволюция„.

Понастоящем китайските управляващи потвърдиха към 75 хиляди случая на заразяване с новия ковид, повече от 2100 инфектирани са умряли, повече от 16 100 души са се възстановили. Извън Китай болестта е намерено в 24 страни.

Епидемия бе записана в края на декември предходната година в китайския град Ухан.

Световната здравна организация го призна за изключително състояние с интернационалните размери, описвайки го като зараза с доста огнища.
Новият тип ковид принадлежи към същата група вируси като SARS и MERS. Те причинаха SARS и близкоизточната тресчица.
През последните 10 години и двата вируса са лишили живота на няколкостотин души в Близкия и Източна Азия, както и многократни епидемии, разпространявайки се посредством камили и домашни птици.

Първоначалният притежател на вируса Коронавирус 19, съгласно учените, са прилепи, а също по този начин има доказателства, че панголините или змиите могат да бъдат преносители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР