Здравната реформа трябва да започне реално да се случва, защото

...
Здравната реформа трябва да започне реално да се случва, защото
Коментари Харесай

Даниел Киряков: Здравната реформа трябва да започне реално да се случва

Здравната промяна би трябвало да стартира действително да се случва , тъй като имаме демографски срив, неравномерно систематизиране на общопрактикуващите лекари по места и неефективни разноски в опазването на здравето. Този коментар направи в изявление за БНР Даниел Киряков, който е управител „ Комуникации “ в Американска комерсиална камара в България.
Днес ще бъде показан отчетът „ Здравеопазването като инвестиция “,.

Докладът дава пет съответни хрумвания за възстановяване на метода, по който са структурирани разноските в здравната система , разясни пред БНР В предаването „ Преди всички “ той разказа една от посоките:

На фокус би трябвало да бъде доболничната помощ . Голяма част от услугите биха могли да подобрят здравното положение на нашето население. Има директни последици сред хубавичко нация и икономическото развиване. “

Докладът не е презентация или листовка, а повсеместен метод , акцентира Киряков.

При правенето на документа са били извършени срещи с Българския лекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, пациентски неправителствени организации. Информиран е здравният министър доктор Стойчо Кацаров, посочи Даниел Киряков.

„ Докладът е политичен. Не сме го създали от позиция единствено на корпоративния интерес на фирмите , които членуват в Американската камара – както фармацевтични, по този начин и цифрови. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР