Здравната комисия поряза левицата за руската ваксина. По време на

...
Здравната комисия поряза левицата за руската ваксина. По време на
Коментари Харесай

ГЕРБ преоблякоха идеята на БСП за внос на руската ваксина

Здравната комисия поряза левицата за съветската ваксина. По време на съвещанието Георги Йорданов от Българска социалистическа партия изрази терзанието на партията по отношение на епидемията и темпа на имунизация, поради това и настоя още веднъж страната да стартира договаряния с Русия за импорт.

И други страни от Европейски Съюз договарят за съветската ваксина, по думите му. С грижа за българската нация левите желаят да внасяме и съветската ваксина.

Заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков уточни, че с цел да се популяризира един медикамент у нас, той би трябвало да е утвърден от Европейска комисия . Според него предлагането на левицата да се задължи кабинета да договаря за съветската ваксина е неприложимо.
 Нинова желае да внасяме имунизацията Спутник V
Нинова желае да внасяме имунизацията Спутник V

Ако се работи по този начин, 70% от популацията ще бъде имунизирано през 2040 година, счита тя

Богдан Кирилов , изпълнителен шеф на Агенцията по медикаментите, изясни, че националното законодателство на Полша, Унгария и Словакия разрешавало да се допусне забранен от Европейска комисия артикул за незабавна приложимост. Нашето законодателство не дава такава малка врата. Той разясни, че ЕМА към този момент преглежда документите на съветската ваксина.

Доктор Нигяр Джафер от Движение за права и свободи посочи, че левицата желае да отговори на упованията на обществото. А обществото чака да има задоволително ваксини. Ваксините са средство за първична профилактика, разясни тя.

Калин Поповски от Вътрешна македонска революционна организация застана зад предлагането на Българска социалистическа партия. Това било партийно решение. Воеводите са обезпокоени от дефицита на ваксини. Вътрешна македонска революционна организация желае да заявим и наложителни количества, които другите компании са забавили. Джафер се изуми по какъв начин здравната комисия би задължила Руската федерация да ни достави количества ваксини.

Доктор Даниела Дариткова от ГЕРБ настоя посланията да не са политически украсени. А българските жители би трябвало да имат достъп до ваксини, само че те би трябвало да са потвърдено безвредни.
 Дариткова: Искането на Българска социалистическа партия за Спутник V е лобизъм
Дариткова: Искането на Българска социалистическа партия за Спутник V е лобизъм

ЕМА прави научни съвещания с представители на съветския производител

Оказа се, че в плана си на решение алените пропуснали да посочат в коя страна би трябвало да се внася съветската ваксина , по тази причина тя предложи да се посочи, че става въпрос за България. Възникна и спор за името на ваксината- дали е Sputnik V (ви) или Spitnik V (пет). Това не е и комерсиалното име на имунизацията.

Нека да бъдем прагматични в полза на нацията , настоя социалистът Георги Михайлов.

В решението, приетоот комисията с 11 гласа, което на следващия ден ще бъде разисквано в Народното събрание, е записано, че България може да води договаряния за ваксини със страни отвън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство.
 Разчитаме единствено на ЕМА за утвърждение на ваксини
Разчитаме единствено на ЕМА за утвърждение на ваксини

Богдан Кирилов: България не може да извърши национална процедура

Припомняме, че предходната седмица водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска държавното управление незабавно да стартира договаряния

И тази заран, както и през вчерашния ден, шефът на Изпълнителната организация по медикаментите изясни, че и приложимост на лекарствени артикули, които не са позволени за приложимост в Европейски Съюз.
 НОЩ разисква нови ограничения на местен принцип
НОЩ разисква нови ограничения на местен принцип

Нарастването се дължи на английския вариант, само че идва южноафриканският, след него бразилският, а и нигерийският
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР