Здравият мозък е основната за адекватно качество на живот в

...
Здравият мозък е основната за адекватно качество на живот в
Коментари Харесай

Хранителни вещества, които помагат да поддържате мозъка си здрав

Здравият мозък е главната за съответно качество на живот в преклонна възраст, само че е значимо да стартираме да се грижим за здравето си от през днешния ден, с цел да имаме положително бъдеще и в това време да живеем добре. 

Поддържането на мозъка ни здрав зависи директно от нашата диета. Поради тази причина в тази публикация ще ви кажем кои храни ще ви оказват помощ да се грижите и да подобрите мозъка си по натурален метод.

Хранителни субстанции, които оказват помощ за подсилване на мозъка ви.

Тиамин или витамин В1

Той е виновен за регенеративния развой на мозъчните кафези, което от своя страна благоприятства основаването на нови кафези. Също по този начин е от значително значение за обработката на глюкозата за ежедневното действие на мозъка.

Присъства в ядки като фъстъци, орехи, грозде и сини сливи, черен дроб, бирена квас и в зърнени храни като ориз.

Калий и магнезий
Витамини за здравето на мозъка и паметта
Знаете ли, че човешкият мозък употребява повече сила от всеки различен орган в тялото? Мозъкът съставлява единствено 2% от общото телесно тегл...
Прочети повече
По избран метод може да се каже, че тези два детайла съставляват главното гориво на мозъка. От тях зависи вярното му действие. Взаимодействието му с натриеви частици генерира нужното напрежение за поддържане както на положения на паника, по този начин и на положения на покой.

Както калият, по този начин и магнезият участват в цитрусовите плодове, зеленчуците като спанак, зеле и броколи. Освен това те участват в бананите и авокадото.

Омега 3 и 6

Те съдържат есенциални мастни киселини за производството на хормони, виновни за регулирането на настроението. Дефицитът на тези мастни киселини способства за появяването на психологични разстройства като меланхолия и тревога. 

Те участват основно в мазна риба, модифицирано рибено масло и авокадо.
8 НАВИКА, които би трябвало да започнете на 50, с цел да поддържате мозъка си деен до 80
Никога не е прекомерно късно и в никакъв случай не е прекомерно рано да стартираме да се грижим за най-важния ни орган – мозъка. Независимо на какъв брой...
Прочети повече
Ниацин или витамин В3

Особено значим освен поради ежедневното му деяние в мозъка, само че и тъй като е потвърдено, че ниацинът е единственият, кадърен да регенерира мозъка след леки и междинни удари.

Присъства в мляко, грах, слънчогледово семе, ленено семе, бирена квас и семена от чиа.

Кобаламин или витамин В12

Това се назовава ключът към мозъка, защото има доста фактори, които способстват както за неговото вярно действие, по този начин и за цялото тяло. Това е типичният витамин за регенерацията на дебели тъкани, способства за производството на бели кръвни кафези, които съставляват първата линия на имунната отбрана.
Правете това за по-остър разум
На всеки му се случва да не помни и да се разсейва. Понякога забравяме ключовете си за колата, значима директория в работата, даже името на няк...
Прочети повече
Намира основно в храни от скотски генезис и се допуска, че вегетарианците в последна сметка ще имат недостиг на този витамин.

Триптофан, тирозин и холин

Тези съединения могат да бъдат наречени триплет на паметта, защото те са виновни за активирането на невронно равнище на характерни области, виновни за дълготрайната и средносрочната памет. Допринасят за производството на невротрансмитери, свързани с интелигентността.

Те участват в млякото, тиквените семки и тофу.

Важно е да се има поради, че множеството диети през днешния ден не дават отговор на 100% от потребностите на нашия мозък. Ако подозирате, че това е вашият случай, предлагаме ви да го обсъдите с вашия диетолог, с цел да ви каже дали е належащо да подсилите храната с хранителна добавка.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР