Здрави битки затварят редовния сезон в Първата осмица на Суперлигата.

...
Здрави битки затварят редовния сезон в Първата осмица на Суперлигата.
Коментари Харесай

Здрави битки в последния кръг на Първата осмица

Здрави борби затварят постоянния сезон в Първата осмица на Суперлигата. Четири срещи от последния 14-и кръг, с непредсказуем процес ще се изиграят през днешния ден (13 март), като една от тях е телевизионна. Всички те стартират в 19:00 ч.

Дербито сред Хебър (Пазарджик) и Левски София изправя един против различен първия и втория в класирането, като ще се изиграе в зала " Васил Левски ". Прякото лъчение ще е по Диема Спорт.

" Тигрите " са недостижими в таблицата, като имат 33 точки (11 победи, 2 загуби) , столичани са с 26 точки от 9 триумфа и 4 провали.

Евентуална победа на гостите ще ги укрепи на втората позиция, победа на домакините пък ще бъде съвършения свършек на постоянния сезон за тях.

Двата тима ще се срещнат за трети път тази спортна година, като в предварителните борби за оформяне на двете осмици пазарджишкият отбор записа победа с 3:2 гейма на домакински терен. Няколко месеца по-късно волейболистите на Андрей Жеков взеха своя реванш, като ги надиграха с 3:1 гейма в столицата.

Интересен ще е и конфликтът сред Нефтохимик 2010 и Добруджа 07 (Добрич) .



Шампионите са трети в класирането, с 24 точки и баланс от 9 победи и 4 загуби . Съперникът е шести с 20 точки (6 триумфа, 7 поражения) .

Бургазлии ще създадат всичко по силите си вкъщи да си върнат на добруджанци за провалянето с 0:3 гейма от седми кръг.

От своя страна момчетата на Мирослав Живков също ще се борят и сигурно няма да се дадат елементарно на съперника.

Не по-малко завладяващи са и останалите две срещи от кръга - сред ЦСКА и Марек Юнион-Ивкони (Дупница) , и сред Пирин (Разлог) и Монтана .

В дуела сред " алените ", ситуирани на седмата позиция в таблицата, и дупнишките волейболисти, несъмнено ще има борба. Това се видя и в първия конфликт сред двата противника предходната неделя. Момчетата на Виктор Карагьозов постановиха волята си, само че на личен терен.

Днес четвъртите във краткотрайното нареждане гостуват на " армейците " с нелеката задача да запазят позициите си. Какво ще се случи, следва да разберем след броени часове.

Няма да е елементарно и на Монтана в Разлог. Воденият от Даниел Пеев отбор гостува на Пирин в обичайно негостоприемната зала " Септември ", като се чака играчите на Северин Димитров да се хвърлят в мача оптимално мобилизирани.



Разложани имат едвам 4 точки в актива си (1 победа, 12 загуби) , до момента в който съперникът е пети с 21 точки и баланс 7:6 .

Първата среща посред им, в града от Северозапада, завърши в интерес на домакините (3:1 гейма), само че след сложен старт и оспорвана игра в първата част.

Домакинското преимущество може би ненапълно дава успокоение на волейболистите от Югозапада, които ще търсят наложителна победа. Натрупаната отрицателна серия обаче тежи, както и фактът, че ще играят против представител на Втората осмица за попълване на осемте отбора, които ще играят във финалните плейофи за разногласието за купата. От резултата през днешния ден зависи дали това ще бъде ПСК Локомотив (Пловдив), или Дунав (Русе).

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР