Здравето влиза през устата. Колко пъти сте чували тази поговорка?

...
Здравето влиза през устата. Колко пъти сте чували тази поговорка?
Коментари Харесай

Яжте тези храни, за да доживеете до дълбока старост

Здравето влиза през устата. Колко пъти сте чували тази сентенция? Но въпреки да е постоянно срещана, малко на брой ѝ обръщат внимание.

За тези, които желаят да живеят дълго, проучване разкри какъв вид хранене удължава живота. До нас доближава посредством „ Локално “

1. Нека вашето хранене се основава на колкото се може повече зеленина. За предпочитане до 90%!

Като предписание хората, които живеят 100 и повече години, употребяват доста разнообразни типове култивиран зеленчуци и месести зелени листа (особено спанак, маруля, листа от цвекло и разнообразни типове зеле) - несъмнено, през сезона.

Когато няма пресни зеленчуци, се употребяват ферментирали зеленчуци като кисели краставички и кисело зеле, зърнени храни, плодове, ядки и семена.

Не би трябвало да забравяте за маслините и зехтина. Научните проучвания демонстрират, че постоянната консумация на зехтин покачва равнището на положителния холестерол в кръвта и надлежно понижава равнището на неприятния холестерол.

2. Намалете потреблението на месо

Повечето столетници ядат месо единствено по време на огромни празници и в дребни количества.

3. Ограничете потреблението на риба

Не е здравословно да се ядат огромни количества от която и да било храна. Рибата е месо и не би трябвало да се употребява постоянно. Затова се въздържайте, когато става въпрос за този артикул.

4. Яжте доста бобови растения

Нека фасула и лещата да са в менюто ви най-малко един път седмично. Бобовите растения имат приблизително към 21% протеини, 77% комплицирани въглехидрати и единствено няколко % мазнини. Тъй като съдържат доста здравословни фибри, те основават чувство за задоволеност, което ще попречи на приема на нездравословни храни.

5. Не яжте сладкиши!

Попитайте всеки столетник дали яде сладко, отговорът ще бъде НЕ! Ако желаете да доживеете до напреднала възраст, забравете за сладкото.

6. Повече ядки

Това могат да бъдат бадеми, орехи, лешници, тиквени семки, слънчогледови семки и други Но тях също консумирайте умерено. Орехите са висококалорични и не би трябвало да се ядат в огромни количества.

7. Изключете белия самун от храната си
 Жена стартира да яде тиквички всеки ден. Няма да повярвате какво се случи Жена стартира да яде тиквички всеки ден. Няма да повярвате какво се случи
Манганът в тиквичките има удобен резултат върху повишението на либидото, а фитонутриентите понижават признаците на уголемена елементарна...

Като този, съдържащ мая. Просто вместо бял самун яжте безквасен самун или подобен, изработен от черно брашно.

8. Опитайте се да пиете колкото се може повече вода!

Изхвърлете газираните питиета. Столетниците нормално пият доста вода, вино, кафе и чай.

9. Започнете да ядете изцяло естествени храни

Колкото е допустимо по-малко термично обработена храна. Ако приготвяте обяд или вечеря, дано бъде композиция от три хранителни продукта, не повече.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР