Здравето е това, които всички ние си пожелаваме. Защото без

...
Здравето е това, които всички ние си пожелаваме. Защото без
Коментари Харесай

Спешна психиатрична помощ спасява животи в Швеция

Здравето е това, които всички ние си пожелаваме. Защото без него нищо в живота ни не би било допустимо и не би имало смисъл.

Когато отидем на доктор и кажем какви са признаците, чакаме да получим резултатите незабавно. Но има един тип болести, при които признаците, а от време на време и аргументите не са забележими. А по-лошото е, че следствията могат да бъдат съдбовни. Става дума за психическите болести и менталното ни здраве.

Катаджии глобиха кола за спешна помощ, задето бърза за пациент

Швеция е една от страните с най-голям стандарт на живот, а скандинавците се считат за едни от най-щастливите хора на света. Парадоксално, страните от северния полуостров са с най-голям % на самоубийствата.

Психиатър: Нова дрога води до експанзия, продава се у нас

Именно за това през 2015 година в Стокхолм е основана незабавна психиатрична помощ.



Склонността към самоубийство може да се мери

Жълтата кола за спешна помощ в Стокхолм е за всички, които имат незабавна потребност от психическа помощ и поддръжка. Тя работи на територията на града от 2015 година и е оборудвана с комфортни столове и бюро.

Самотата може да докара до психологични проблеми

И резултатите са на разположение - незабавните екипи одобряват над 136 позвънявания на месец и са избавили живота на над 1036 души.

Една огромна част от тях имат потребност от непрекъснато наблюдаване.

Най-възрастният пациент, потърсил помощта им е на 100 години, а най-малкият... момиченце на едвам 5 години.

Екипът на жълтата кола за спешна помощ обаче не е самичък в задачата си. Те получават помощ от полицията в Стокхолм, която е подготвена да реагира при обстановки с душевен нестабилни пациенти и постоянно идва на място на сигнал и стои с потърпевшия, до момента в който пристигна медицинският екип. Това постоянно се случва при опити за самоубийство.

Служителите на реда обаче постоянно остават с медиците от колата за спешна помощ, при положение, че пациентът стане нападателен или рисков.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР