Здравеопазването винаги е на ръба – между живота и смъртта,

...
Здравеопазването винаги е на ръба – между живота и смъртта,
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Това, което в тази криза се обостри, е войнстващото невежество и посредственост

" Здравеопазването постоянно е на ръба – сред живота и гибелта, ние сме на ръба и се мъчим да създадем всичко допустимо, с цел да останат колкото си може повече хора от светлата страната ". Това разяснява пред БТВ заместник-директорът на “Пирогов “ проф. Николай Габровски.
" В момента системата е подложена на голям напън. Доколко голям ще бъде зависи от всеки един от нас, от цялото общество, тъй като този напън е симетричен на нашето държание – безконтролно или по-ангажирано и отговорно ", добави той. Според него можем да реализираме един рационален надзор, който да ни разреши да преминем през това предизвикателство –.
 Лекар на първа линия в Пирогов: Не считам, че е редно да ни приветстват, това е нашата работа Лекар на първа линия в " Пирогов ": Не считам, че е редно да ни приветстват, това е нашата работа
“Аплодисментите, с които ни благодарят за грижата за болните на фона на пандемията, беше нещо ненадейно и за самите нас като мед...
" Болните с ковид в " Пирогов " към този момент са над 100, обстановката ескалира ", уточни проф. Габровски. По думите му към този момент е по-голям и броят на тежко болните, които са интубирани – 11 индивида. " В обстановка на такава ескалация прекъсването на плановия банкет в лечебните заведения беше положително решение, само че при първа опция би трябвало да бъде възобновен и сигурно не беше редно да се затворят лечебните заведения преди питейните заведения и нощните заведения ", означи зам.-директорът на " Пирогов ".
" Не считам, че отхвърлянето на една опасност е съответен метод. Това, което доста тежи и в тази рецесия се обостри, което доста ме напряга е войнстващото незнание и незначителност ", уточни проф. Габровски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР