Здрав разсад от краставици – не е нужно да купувате

...
Здрав разсад от краставици – не е нужно да купувате
Коментари Харесай

Здрав разсад от краставици – натурални средства за подхранване

Здрав разсад от краставици – не е нужно да купувате скъпи препарати от магазина

Ако решите сами да си отгледате разсад краставици, въобще не е належащо да си купувате специфични торове. Всичко, от което се нуждаете за здрав разсад са елементарни средства, които имате на разположение. Естественият тор е ефикасен, той освен ще обезпечи на разсада всички нужни субстанции, само че коства стотинки, даже съвсем без пари.

Трябва да подхраните разсада от краставици при появяването на първото листо. Преди това, като предписание, растенията имат задоволително микроелементи, намиращи се в субстрата. Общото за всеки вид поддържане, е че се употребяват след поливане.

Подхранване с квас
Разредете 10 г суха квас в 3-литров буркан с вода, прибавете 1 супена лъжица захар. Сместа е подготвена за приложимост след един ден. Прилага се под корен – 5 супени лъжици на растение.

Йод
Йодният разтвор е освен тор, само че и средство за отбрана. Може да се употребява на всички стадии от растежа. Достатъчно е да разредите 4 капки йод в 1 литър вода. Поливането се прави под корен. Норма – 3 супени лъжици на растение.

Дървесна пепел
Дървесната пепел, която е богата на калий и фосфор, ще бъде чудесно средство за поддържане. Достатъчно е да разредите 1 чаша пепел в 3 литра гореща вода и да я оставите да престои за един ден. Инфузията може да се употребява за пълноценно поливане. Между другото, възрастните растения обичат пепелта не по-малко.

Лукови люспи
Люспите от 5 глави лук се накисват в 1 литър вода и се оставят в продължение на 3 дни. Торенето би трябвало да се прави след поливане под корен.

Вижте още: Алуминиево фолио – неповторим лек за здраве и хубост

Можете да изберете един от методите. Може и да ги редувате. Във всеки случай ще имате здрав разсад от краставици, който ще ви се отблагодари с ранна и изобилна годишна продукция.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР