Заявките за използване на електронните услуги на Националния осигурителен институт

...
Заявките за използване на електронните услуги на Националния осигурителен институт
Коментари Харесай

Онлайн справките в НОИ се увеличиха със 700 000 за година

Заявките за потребление на електронните услуги на Националния застрахователен институт (НОИ) са се нараснали с над 700 хиляди единствено за една година. Това демонстрира разбор на института за предоставените онлайн информации и административни услуги през 2017 година Статистиката регистрира, че общият им брой от към 8 милиона през 2016 година е достигнал близо 8,7 милиона за последните дванадесет месеца.

Електронната услуга с най-голямо повишаване е „ Избор на най-хубав 36-месечен интервал преди 01.01.1997 година при пенсиониране “, чието ползване се е нараснало от 15 811 на 53 360 или с 237%.

По-голяма приложимост са придобили още справката за регистрирани заявки за разпределяне на парични компенсации за безработица (плюс 44%) и справката за изплатени парични компенсации за безработица (плюс 33%).

Най-популярна и през м.г. остава справката за показани в Национален осигурителен институт документи и изплатени компенсации и помощи от държавното публично обезпечаване (ДОО) - потребителите са се възползвали от нея над 5 милиона пъти.

При обособени електронни услуги се вижда понижаване на ползваемостта, най-осезателно при справката за подадени заявления за обществено обезпечаване от осигурител/самоосигуряващ се – първата по рода си създадена от Национален осигурителен институт, където редукцията е с 18%.

За приемане на същата информация обаче са налични още няколко информации, които също се употребяват интензивно от обезпечените лица.

На интернет страницата на Национален осигурителен институт са налични повече от 70 е-услуги, улесняващи връзката сред института и неговите милиони клиенти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР