Заявката на г-жа Меркел и готовността на Борисов за едно

...
Заявката на г-жа Меркел и готовността на Борисов за едно
Коментари Харесай

Цачева обясни защо не трябва да се плашим от Истанбулската конвенция, какво се прави, за да не се повтори касапницата в Нови Искър и какво е спечелила, като е загубила изборите

Заявката на госпожа Меркел и готовността на Борисов за едно доброжелателно съдействие са значими. Нека отново повторя доброжелателно, тъй като доста постоянно самите ние си лепим етикети, които не подхождат на направеното в правосъдната власт. Това съобщи правосъдният министър в ефира на bTV.

“Онова, от което ме боли като българка е точно това. Знаете известната българска сентенция „ Каквото самичък си направиш, никой не може да ти го направи “, уточни Цачева.

Тя разяснява и митингите. „ В една демократична страна митингите не са нещо ужасно “, счита Цачева.

По отношение на Инстанбулската спогодба, тя разяснява, че няма да се сменя конституцията, няма да се вкарва понятието трети пол, няма и няма да има промени в учебниците с обяснения, няма да се признават задгранични бракове – еднополови, тъй като българската конституция дефинира, че брак е съюз сред мъж и жена. В подтекста на Истанбулската, тя не заличава понятието пол “, сподели още Цачева.

Що се отнася до домашното принуждение, правосъдният министър съобщи, че тези стандарти би трябвало да се изкоренят с образованието. " Момченцата и момиченцата би трябвало да съобщи, че са равни ", съобщи Цачева.

Цачева разяснява и вота на съмнение. Тя отклони коментара на водещата, че този път Българска социалистическа партия стрелят с огромен диаметър, като попита какви са им патроните. " Нека бъде ясно. Проблемът с корупцията съществува. Но да се твърди, че нищо не се прави, е несериозно ", уточни още тя.

" Също бях неприятно сюрпризирана от тази информация ", разяснява Цачева във връзка с данните, че към 500 нарушители не излежават наказванията си.
" Потърсих информация, само че тя не се съдържа в ГДИН, а в прокуратурата. Знаете, че основният прокурор е поел ангажимент да обясни нещата ", сподели още тя.
.
Тя изясни и какво е възприятието да загуби президентските избори. " Загубих изборите, само че когато губиш, не знаеш какво печелиш и противоположното е правилно. Сигурно ще ви прозвучи като факсимиле, само че завоювах житейски опит. Явно ми е било там мястото ", съобщи още Цачева. Тя отхвърли да даде оценка на президента, като уточни, че това би трябвало да се прави в края на мандата, а до него има още време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР