Завръщането на Тръмп в Белия дом след решителната му победа

...
Завръщането на Тръмп в Белия дом след решителната му победа
Коментари Харесай

Трябва ли ЕС да се страхува от завръщането на Тръмп в Белия дом?

Завръщането на Тръмп в Белия дом след решителната му победа на фракцията в Айова може да сътвори проблеми за Европейския съюз.

Подновена комерсиална война и по-слаба поддръжка за Украйна са единствено част от проблемите, пред които е изправен Европейски Съюз, в случай че някогашният президент Доналд Тръмп се върне в Белия дом.

Министър-председателят на Белгия Александър Де Кроо - който пое ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз - предизвести в тирада пред европейските депутати по-рано тази седмица, блокът може да се лиши от един от най-големите си съюзници тази година, в случай че „ Америка преди всичко “ надделее още веднъж. Но той сподели, че Европа не би трябвало да се опасява от сюжет, при който Съединени американски щати ще я оставят сама.

„ 2024 година ще бъде решаваща година [...] в която нашите демокрации и нашите свободи ще бъдат сложени на тестване. Не единствено с изборите за тази камара, само че също по този начин и за Конгреса на Съединени американски щати, също по този начин и с изборите за американския президент.

„ Ако 202...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР