Завръщането на Борислав Михайлов на президентския пост в БФС доведе

...
Завръщането на Борислав Михайлов на президентския пост в БФС доведе
Коментари Харесай

Отбор се отказа от професионалния футбол заради БФС

Завръщането на Борислав Михайлов на президентския пост в БФС докара до първа по-сериозна реакция. От втородивизионния " Септември " (Симитли) оповестиха, че приключват присъединяване си във Втора лига поради " простотиите в БФС ". Именно този клуб издигна кандидатурата на Христо Порточанов за президентския пост. Насроченият за 25 юни предварителен конгрес обаче беше анулиран след връщането на Михайлов, тъй като задачата му беше да гласоподава точно неговата оставка.

Решението за отдръпването на " Септември " е взето от кмета на Симитли Апостол Апостолов, който е и някогашен арбитър. Нещо повече - той разгласи, че счита да сътвори своя футболна конструкция, като опция на футболния съюз. Синът на кмета - Стефан Апостолов, пък е сегашен народен представител от ГЕРБ. 

Ето и цялото известие от клуба от Симитли:

" Септември " (Симитли) се отхвърля от Втора професионална футболна лига и разпуска всички професионални футболисти! 

Не може повече да се занимава с простотиите на Българския футболен съюз! 

Изгражда личен футболен съюз и следващата година ще взе участие с 16 тима в общинска футболна група! ".

До отказването си клубът беше на 10-то място в класирането. Ако БФС удостовери, че " Септември " завършва присъединяване, то от това ще бъде миропомазан " Нефтохимик 1962 ", който бе в зоната на изпадащите и беше заплашен да бъде единственият, който е навън от професионалния футбол по спортни аргументи. По-рано през сезона присъединяване във Втора лига прекратиха " Витоша " (Бистрица) и " Кариана ", а " Дунав " въобще не стартира шампионата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР