Завръща ли се ужасът, причинен от COVID-19, се питат хиляди

...
Завръща ли се ужасът, причинен от COVID-19, се питат хиляди
Коментари Харесай

Пандемията се завръща: Два нови щама на Ковид-19 убиха над 100 души за седмица

Завръща ли се ужасът, породен от COVID-19, се питат хиляди хора по света след новината, че два нови варианта на смъртоносната болест се популяризират по Земното кълбо. Въпросните варианти са получили наименованието FliRT.

Здравните управляващи в Обединеното кралство бият паника, че се следи шокиращо нарастване от 15,7% на случаите на COVID-19 през последните седмици,

с 12% нарастване на смъртните случаи до 109 приблизително седмично към 19 април.

И макар че не е доказано от английските здравни чиновници кой е настоящият преобладаващ вариант, медицински експерти по целия свят стартират да виждат повишаване на варианта FliRT. 

В Съединените щати FliRT KP 2 покрива към 25% от настоящите дейни случаи, до момента в който KP.1.1 съставлява 7,5% от позитивните случаи. В отговор представител на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати насочи сигнален сигнал и сподели: „ Вирусите непрекъснато се трансформират посредством разновидност и от време на време тези разновидности водят до нов вид на вируса.

Някои промени и разновидности разрешават на вируса да се популяризира по-лесно или го вършат резистентен на лекувания или ваксини. Докато вирусът се популяризира, той може да се промени и да стане по-трудно да бъде спрян “.

Д-р Ерик Топол, изпълнителен вицепрезидент на Scripps Research, който е осведомен с вариантите, твърди, че те ще бъдат виновни за „ огромен скок “ в случаите. Въпреки непрестанно развиващия се вирус, който към момента витае повече от четири години след начало на пандемията, признаците остават значително същите. А те са:

Грипоподобни признаци, болки в тялото, загуба на подушване и усет, възпалено гърло, хрема, повръщане, диария, тресчица, кашлица, зной, умора 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР