Завладяващата страст на тази музика ще ни поднесат Български камерен

...
Завладяващата страст на тази музика ще ни поднесат Български камерен
Коментари Харесай

Танго, танго, танго...

Завладяващата пристрастеност на тази музика ще ни поднесат Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян и солисти Стоян Караиванов – бандонеон и Теодора Занева – пиано на 21 декември от 18.30 ч. в Огледална зала „ Нели Божкова “.

Стоян Караиванове първият български бандонеонист, който свири на класическата аржентинска система. Отличен е с почетна грамота за показано високо изпълнителско майсторство от Българската академия на науките и изкуствата. Носител е на влиятелната премия „ Олга Камбурова ” от церемонията „ Музикант на годината - 2021 ”, Алегро виваче на БНР. През 2021 година Стоян приключва майсторския клас на световноизвестения бандонеонист Хуан Хосе Мосалини. Следващата година младият реализатор работи с маестро Даниел Бинели, бандонеонист в секстета „ Танго Нуево ” на Астор Пиацола, както и с Хуанхо Мосалини, учител по бандонеон в консерваторията „ Едгар Варез ”, Париж.

Стоян Караиванов свири на исторически бандонеон Alfred Arnold „ semi nacarado “ от 1935 година, който е един от дребното непокътнати в съвършено положение принадлежности.

Теодора Заневазавършва пиано в класовете на Емилия Канева и Димитър Буйнозов в НМУ „ Любомир Пипков “. От 2020 година е студент на проф. доктор Илия Чернаев в НМА „ Проф. Панчо Владигеров “. Теодора е притежател на голям брой национални и интернационалните награди, някои от които: I-ва премия от Международен конкурс за млади музиканти, Загреб 2022; III-та премия на Х интернационален клавирен конкурс Лист-Барток; Финалист в Международния конкурс за млади клавирни реализатори „ Антон Рубинщайн ” в Дюселдорф, Германия; I-ва премия в раздел „ Пиано ” на Международния музикален конкурс в Белград, Сърбия и други

В програмата:

Ценко Минкин - Голямо концертно танго

Карлос Гардел - Танго

Астор Пиацола - Адиос Нонино

- Микеланджело 70

- Аконкагуа

- Либертанго

Билети от 16.30 ч. в деня на концерта. Цена 5 лева, за пенсионери и учащи – 2 лева.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР