Зависимостта към алкохола е една от най-разпространените в световен мащаб.

...
Зависимостта към алкохола е една от най-разпространените в световен мащаб.
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, когато спрем алкохола

Зависимостта към алкохола е една от най-разпространените в международен мащаб. Когато потреблението на високоградусовите питиета се трансформира в корист е мъчно да се заключи. Но е несъмнено, че доста хубаво не е на хубаво.

Дори да прекаляваме единствено в петък и събота вечерта , а през останалите дни да разпускаме с чашка преди лягане, резултатът върху тялото ни е на разположение. А ето какъв резултат има прекратяването на консуамцията на алкохол.

Един час

Добрата вест е, че тялото ни има способността бързо да се възвръща от негативния резултат на алкохола върху него. Едва час откакто престанем да го консумираме в събора вечер да вземем за пример, прекосяваме на детокс режим и започваме да чистим токсините от тялото.

Така се предотвратява допустимо натравяне. Ако сме спрели в точния момент, несъмнено.

 Снимка 381398

Между 12 и 24 часа

Процесът на детоксикация и филтриране на кръвта е приключил, кръвната захар се възстановява.

Колко тъкмо ще е дълъг този интервал зависи от признатото количество алкохол. Колкото повече сме изпили, толкоз е по-дълъг. Средно на час организмът ни смогва да преработи едно огромно пиво.

Докато обаче тече процесът на преправка на алкохола, метаболизмът е мощно усложнен. Затова в случай че ядем нездравословни храни, те незабавно ще ни се залепят. Добре е да ги сменяем най-вече с плодове и зеленчуци в часовете след запой.

 Снимка 354125

До 72 часа

В този интервал към този момент всички следи от злоупотребата с алкохола (инцидентна, не постоянна) изчезват. През това време е доста значимо да си набавим задоволително количество пълностоен сън.

След една седмица

Ако изкараме седем дни без да близнем, ще усетим усъвършенстване на качеството на съня . Той ще стане по-дълбок и ще си отпочиваме по-добре.

Оттам идва и един различен позитивен резултат - мигновено възстановяване на положението на кожата . Тя ще е по-изпъната и с юношески тип, а в случай че имаме известни кожни проблеми, може да стартира тяхното възстановяване.

Концентрацията и настроението ни също ще се подобрят.

 Снимка 381400

От две до четири седмици

В рамките на един месец след отказването на алкохола може да видим смяна в размера на облеклата си. Е, няма да отслабнем фрапантно, само че сигурно ще има резултат върху обмяната на веществата.

Мазнините в черния дроб понижават с към 15% единствено за две седмици самоограничение. Този орган е кадърен да се възвърне съвсем изцяло от вредите, които сме му нанесли. Ако му дадем тази опция в точния момент, несъмнено, написа Daily Mail.

 Какво става с алкохола в тялото ни
Какво става с алкохола в тялото ни

Пълна готовност на всички системи

След година

Телесното ни тегло ще намалее с няколко кг. Рискът от хронични и онкологични болести също спада. Имаме повече сила и изглеждаме по-добре. Заслужава си, нали?!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР