Завинаги от този свят си отиде големият щангист на България

...
Завинаги от този свят си отиде големият щангист на България
Коментари Харесай

Почина Железния Величко Чолаков

Завинаги от този свят си отиде огромният щангист на България Величко Чолаков, прочут с прозвището си Железният. Той е умрял към 10:30 ч., откакто му прилошало, оповестява „ Дарик ".

Трагичната вест бе доказана от Центъра за незабавна здравна помощ в Смолян. Сигналът при тях е получен към 10:20 ч., като се съобщавало за здравословни проблеми. След към четири минути екипът бил там, само че за жалост Чолаков умрял.

Предполага се, че е получил емболия, само че аргументите за гибелта ще бъдат открити дефинитивно след аутопсия. Чолаков е имал проблеми със сърцето, за което се е лекувал.

Величко Чолаков е роден на 12 януари 1982 година в Смолян.

Участва на Олимпийските игри в Атина през 2004 година и печели бронзов орден в категория над 105 кг. Той е единственият български щангист с орден от олимпийски игри в най-тежката категория.

В същата категория става международен първенец във Ванкувър и европейски първенец в Украйна. През януари 2006 година е поканен от Арнолд Шварценегер да взе участие в шампионата „ Арнолд Класик " в Съединени американски щати. Почетен жител на Смолян и община Неделино, женен с две деца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР