Заведения в Благоевград се оплакват от полицейски тормоз срещу клиенти.

...
Заведения в Благоевград се оплакват от полицейски тормоз срещу клиенти.
Коментари Харесай

МВР отрича обвиненията за полицейски произвол при акция в нощни заведения в Благоевград

Заведения в Благоевград се оплакват от полицейски тормоз против клиенти. От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България разпространиха клип, на който се вижда по какъв начин служители на реда арестуват хора пред бар в центъра на града, който работи след 23:00 часа. От Министерство на вътрешните работи отхвърлят да са употребявали мощ. От съсловната организация пък желаеха оставката на шефа на благоевградската полиция.

Видеото е от събота вечер, когато екипи на полицията, пожарната, здравната ревизия и Национална агенция за приходите ревизират заведения в Благоевград.

" Полицията в Благоевград се държи меко казано фриволно, влизат по 20-30 индивида на инспекция, основава се напрежение и плашат хората, има побутване на клиенти, побутване на маси, заплашват се шефове и притежатели на заведения, само че до физическа кавга не се беше стигало. От три седмици, от митинга в Благоевград, целият бизнес е подложен на тормоз от полицията ", съобщи Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията.

От Министерство на вътрешните работи отхвърлят обвиняванията. Обясняват, че в събота вечер е арестуван мъж, който се е държал неуважително към полицейски чиновник, също така е отказал да извърши предписание.

" При осъществяване на инспекция в заведение от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград е пожелан документ за идентичност на клиент на заведение, който е бил във очевидно нетрезво положение и се е държал нападателно и неуважително и непозволено по отношение на чиновниците. Използвана е мощ единствено, с цел да му се слагат белезниците. Задържаното лице е отказало да бъде тествано за алкохол и наркотични субстанции ", добави комисар Стоян Маламов, краткотрайно изпълняващ длъжността заместник-директор на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград.

На клипа се вижда по какъв начин служителите на реда водят и различен мъж, на който не поставят белезници. От полицията изясняват, че и той им пречел да извършат служебните си отговорности.

Двамата мъже са арестувани за няколко часа. Съставени са им актове по Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за здравето. Същата нощ, в Благоевград са тествани общо три заведения, формирани са 69 акта за административни нарушавания.

Репортер: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР