Заведените от президента на САЩ Доналд Тръмп съдебни дела за

...
Заведените от президента на САЩ Доналд Тръмп съдебни дела за
Коментари Харесай

Защо съдебните дела на Тръмп няма да променят резултатите от изборите?

Заведените от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп правосъдни каузи за дискредитиране успеха на новоизбрания държавен глава Джо Байдън е малко евентуално да трансформират резултатите от изборите и най-вече става въпрос за политики и набиране на средства . Това оповестиха пред " Ройтерс " специалисти по изборно право.

Тръмп неведнъж се оплака, че изборите са опорочени . Той даже твърди, че е спечелил президентските избори на 3 ноември и упреква демократите, че се пробват да му " откраднат " успеха.
 Служители по сигурността отхвърлиха изказванията на Тръмп за изборни измами
Служители по сигурността отхвърлиха изказванията на Тръмп за изборни измами

CISA: Това са най-сигурните избори...

От предизборната акция на американския водач оповестиха, че се борят за " свободни, почтени и изцяло транспарантни избори , при които всеки легален глас е преброен и всеки противозаконен глас не е преброен ".

Но заведените правосъдни искове не отразяват тази реторика, разяснява Джесика Левинсън, професор в Loyola Law School в Лос Анджелис.

" В политическата действителност ние виждаме обвинявания за всеобщи изборни измами. Но в съда, в случай че погледнете случаите, изцяло друго ", акцентира специалистът.
 Тръмп забрани на американците да влагат във компании, свързани с китайската войска
Тръмп забрани на американците да влагат във компании, свързани с китайската войска

Изброени са 31 компании...

Какви са правосъдните искове?

От изборния ден до през днешния ден Тръмп внесе правосъдни тъжби в Пенсилвания, Мичиган, Аризона и Джорджия.

Основното недоволство в доста от тях е, че наблюдаващи от Републиканската партия не са получили нужния достъп до местата за броене на бюлетините в региони, където има най-вече демократи.
 Вулгарният десен популизъм слиза от сцената с Тръмп
Вулгарният десен популизъм слиза от сцената с Тръмп

Светът си отдъхва, европейските сътрудници на Съединени американски щати се умориха да имат отсреща си президент, който като парен чук разрушава разпоредбите на следвоенния международен ред, заплашва единството и силата на НАТО и смята цивилизационното завладяване Европейски съюз нездравословно за ползите на Съединени американски щати.

В множеството претенции, импортирани тази седмица в Мичиган и Пенсилвания, се упорства съдът да попречи на управляващите в тези щати да потвърдят успеха на Байдън.

В Пенсилвания от акцията на Тръмп се оплакват, че нямат достъп за наблюдаване преброяването на бюлетините , а също по този начин несъответстващо се удостоверява самоличността на гласоподаватели и други фактори, които съгласно тях потвърждават, че не може да се разчита на гласуването по пощата.
 Може ли Тръмп да провежда прелом и да остане на власт втори мандат?
Може ли Тръмп да провежда прелом и да остане на власт втори мандат?

Няма парламентарен път, който да разреши на милиардера да остане президент

В Мичиган от щаба на Доналд Тръмп се оплакват, че наблюдаващи от Републиканската партия не са получили достъп, с цел да следят броенето на пуснатите по пощата бюлетини в конферентен център в Детройт.

Адвокатите на Тръмп приказват ли пред съда за изборна машинация?

Въпреки риториката на американския водач в " Туитър ", в правосъдните тъжби не се приказва за изборна машинация.

На 11 ноември в правосъдния случай в Мичиган акцията включи изказвания на наблюдаващи от Републиканската партия, които загатват, че може да са се случили изборни измами, само че показват нищожни доказателства.

Карл Роув, прочут републикански пълководец, писа в публикация за " Уолстрийт джърнъл " на 11 ноември, че юристите на Тръмп не са показали доказателства за огромни измами, които могат да доведат до анулация на успеха на Байдън.

Според Роув дейностите на президента евентуално няма да доведат до промени в щатите и сигурно не са задоволителни за смяна на финалния резултат.

Какви триумфи реализира Тръмп в съда?

Американският президент извоюва няколко дребни победи в Пенсилвания.

На 5 ноември съдът удовлетвори молба на акцията наблюдаващите да наблюдават броенето на бюлетините от по-малко разстояние. Кампанията на Тръмп също завоюва решение да се отстрани дребен брой бюлетини, пуснати по пощата, защото не може да се удостовери от кого са изпратени.

Съдът бързо отхвърли другите тъжби на Тръмп, в това число една в Мичиган, която е обвързвана с достъп на наблюдаващите до местата за броене на бюлетините и една в Джорджия - че не може да се броят бюлетините, които са пристигнали по-късно.

Каква е задачата на Тръмп?

Правни специалисти считат, че правосъдните тъжби наподобява имат за цел да хвърлят подозрение върху успеха на Байдън в основни щати като Пенсилвания и Мичиган.

Ако съдът не разреши на локалните управляващи да потвърдят резултатите в тези щати, разрешава на доминираните от републиканци законодателни органи да настояват, че той е същинският победител и че електорите в щатите би трябвало да са за него . Конгресът по-късно ще би трябвало да реши кои електори да признае.

Републикански законодатели в Пенсилвания отхвърлиха тази доктрина и оповестиха, че Народното събрание няма роля в избирането на електорите.

Кой е най-силният правосъден случай на Тръмп?

Правни специалисти разясняват, че най-обещаващият случай за американския водач е един, който би трябвало да бъде прегледан от Върховния съд. Републиканците се пробват да анулират решение, което разрешава на изборните управляващи в Пенсилвания да преброят пуснатите по пощата бюлетини с пощенска марка до изборния ден , в случай че са пристигнали най-късно три дни след вота.

Консервативни съдии отхвърлиха да вземат решение по случая преди изборния ден, само че намекнаха, че могат да го създадат след вота.

Случаят е значим за щатите, защото може да обясни ролята на законодателите и съда при приемането на изборните правила.

Този правосъден случай обаче няма да засегне успеха на Байдън в Пенсилвания , тъй като съгласно локални представители единствено 10 000 бюлетини са признати в този тридневен период. Байдън води в Пенсилвания с повече от 53 000 гласа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР