Заведението на лятно кино Орфей ще продължи да работи, а

...
Заведението на лятно кино Орфей ще продължи да работи, а
Коментари Харесай

Община Пловдив пуска търг за заведението на лятно кино “Орфей“

Заведението на лятно кино " Орфей " ще продължи да работи, а Община Пловдив ще провежда търг за отдаването му чартърен. Това предложение е внесъл за разглеждане в Общинския съвет зам.-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов. В края на предходната година локалната власт реши, че няма да удължи концесията на наемателите до този миг.

Аргументът бе, че общината се нуждае от още подиуми, с които да обезпечи събитията от Културния календар на Пловдив поради запълнения график на останалите пространства за просвета.

„ Чрез ръководството на лятното кино отдел „ Култура, археология и туризъм” ще даде опция за избор сред две подиуми – навън и на закрито, и ще има метод да се реагира съответно при нужда от втора сцена”, пишеше в предлагането.

В общината са обсъждали разновидности някое от общинските предприятия да стопанисва комерсиалния обект, както е с кафенето в Общинския съвет. Така или другояче не се е стигнало до този вид. Лятното кино " Орфей " и заведението са отделени в два парцела и по този начин ще се придвижи документите за търга.

Според разбор от отдел „ Култура, археология и туризъм” наемът от 500 лева за събитие през дейните месеци би могъл да доближи до близо 40 000 лева Докато е отдавано на концесия, заведението е носило към 4 000-6 500 лева на година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР