Завързването на обувките е важна стъпка за децата, тъй като

...
Завързването на обувките е важна стъпка за децата, тъй като
Коментари Харесай

Как да научите децата да си връзват обувките

Завързването на обувките е значима стъпка за децата, защото демонстрира, че са постигнали избрана самостоятелност и зрялост, щом съумяват да се оправят с това.

Разбира се, първите опити ще бъдат несполучливи, занимателни, разочароващи и може би леко изнервящи (особено рано заран, когато бързате за детската градина и работа). Но в случай че детето прояви предпочитание, никога не отлагайте и не го спирайте, тъй като това може да докара до по-продължителен отвод във времето.

По принцип това умеене следва да бъде научено в интервала сред 4 и 6 години, само че от време на време може да избързате или се забавите, в случай че детето прояви неспокойствие или пък терзание, усещайки, че към момента не е готово. При всички случаи би трябвало да се съобразите с него, само че пък може да му помогнете да се оправи по-лесно посредством тези два сполучливи метода.

Помислете за подготовката

Можете да започнете образованието като игра, употребявайки изрязани плоски обувки от картон, на които сте пробили дупки и прокарали връзки. За да улесните дребните, може да употребявате връзки в два разнообразни цвята – по този начин те по-ясно ще виждат и си показват тяхното придвижване през дупките. И след това елементарно ще могат да го повторят.

Първи метод на връзване

Кръстосайте връзките, по този начин, че да образуват заешки ушички. След това кръстосайте двете уши, като ги поставите едно върху друго и пъхнете горното ухо в отвора в точката на секване.

Втори метод на връзване

Кръстосайте връзките като прекарате горната изпод. След това дръпнете крепко двете и направете ухо с половината връзка, прекарвайки другата половина през ухото. На финала издърпайте изпод.

Пробвайте и двата метода дружно с детето и сами вижте кой ще бъде по-лесен за него. В началото може да упражнявате единствено върху картонените обувки, а когато то се почувства несъмнено, пробвайте и на същинските. Но направете това в умерено време, а не когато заран бързате, с цел да не се постанова да пришпорвате и стресирате малчугана.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР