Завършването на третата линия на метрото не трябва да бъде

...
Завършването на третата линия на метрото не трябва да бъде
Коментари Харесай

През април пускат още 4 нови станции на метрото

" Завършването на третата линия на метрото не би трябвало да бъде отлагано, тъй като изследвания демонстрират, че всяка година отсрочване води до оскъпяване с съвсем 20% и въпреки че метрото в София е едно от най-евтините в Европа, това са съществени пари ", сподели проф. доктор инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на Метрополитен, по време на форума " Градска инфраструктура и подвижност “, проведен от " Градът медиа груп ".

Той заяви, че идващия месец ще бъдат пуснати още четири станции от третата линия на метрото, с което ще бъдат приключени първи и втори стадий, включващи 12 км и 12 станции от " Горна Баня “ до квартал " Хаджи Димитър “. След стартирането на новите четири станции метрото ще е с дължина 51 км с 47 станции и ще гони над 450 хиляди пасажери на ден.

" Метростанциите от първи и втори стадий на третата линия се построиха в доста комплицирана конюнктура, при извънредно неподходящи геоложки условия. Тунелите бяха прокопани със специфична немска тунелопробивна машина, а метространциите бяха построени по разнообразни технологии съгласно съответните геоложки условия. Изградено беше и огромно хранилище, в което са доставени 20 метровлака за първи стадий. В момента се доставят още 10 влака, с цел да се обезпечат идващите стадии от третата линия “, сподели инж. Братоев.

И добави, че тя се разграничава от другите линии по актуалната си автоматика, която разрешава ръководство на придвижването по радио канал, влаковете имат алтернатива за работа без ватман, а пероните са заградени със специфични преградни порти, с цел да няма произшествия с пасажерите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР