Завършиха работите по ул. Шипка, където беше извършена подмяна на

...
Завършиха работите по ул. Шипка, където беше извършена подмяна на
Коментари Харесай

В Община Куклен стартираха планови ремонти на уличната и градската инфраструктура

Завършиха работите по ул. " Шипка ", където беше осъществена замяна на водопровода и газификацията на улицата, също по този начин се построиха нови тротоари, бордюри и подстъпи към гаражите.
Прочетете още
 В момента се прави главен ремонт на ул. " Стръмна ", като се подменя напорният тръбопровод, който обслужва горната зона на града. Планира се подмяна на азбесто-циментовите тръби с полиетиленови, което ще понижи загубите на вода. 

Общинското управление интензивно работи за намиране на финансиране, с цел да бъде сменена и приключена цялостната ВиК инфраструктура както на Куклен, по този начин и в селата от общината. 

Освен това, започнаха действия по облагородяване на зелените площи в централната градска част, като се основават условия за оптимално поддържане на съществуващите и новосъздадени зелени и цветни площи. 

Паралелно с ремонта на уличната мрежа се построява и поливна система, която ще обезпечи дейно и икономично напояване на тревната повърхност, цветните фигури и храстовата растителност в градинките.

 Вече е построена поливната система в две от градинките в централната част на града. Общината възнамерява и уголемение на съществуващите зелени площи и създаване на нови, за възстановяване на виталната среда в общината.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР