Завършиха консултациите при президента Румен Радев преди държавният глава да

...
Завършиха консултациите при президента Румен Радев преди държавният глава да
Коментари Харесай

Трите партии в опозиция в един глас: Избори, избори, избори

Завършиха консултациите при президента Румен Радев преди президентът да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление. Той зададе на всички партии въпроса дали са подготвени с формула за реализация на трети мандат.

От " Възраждане " изрично означиха, че " постоянно са били подготвени с вид за ръководство на страната " и желаеха предварителни избори. И от Българска социалистическа партия бяха твърди в убеждението си, че " това държавно управление и болшинство са нездравословни за страната и мъката може да бъде прекъсната единствено с предварителни избори ". Според Има Такъв Народ самото " забременяване на това ръководство е било порочно ". И те желаеха предварителни избори.

Какво споделиха по време и след консултациите партиите в съпротива:


По време на консултациите:
Лидерът на партия " Възраждане " акцентира, че актуалният политически модел убива страната.

" Това политическо статукво, този политически модел – олигархично-посланически не просто е нездравословен за страната, той убива страната, по тази причина изборите са наложителни ", безапелационен бе водачът на " Възраждане ".

Изход от рецесията той вижда в тотална смяна на модела. Окачестви упованието за една и съща настройка на възможни избори като неуместно.

" Ако по този начин разсъждаваме напряко да отложим изборите, тъй като какъв е смисълът откакто решението е едно и също. Дайте да развъртим изборите на лотария. Това е неуместно ", безапелационен беше Костадинов.

Костадин Костадинов упрекна президента Румен Радев, че има виновност за обстановката в страната.

" Вие имате виновност, тъй като предходната година беше погазен тежко най-големият ентусиазъм на българите, беше погазена Конституцията. Конституционен съд също погази Конституцията за референдума, а вие трябваше да застанете в отбрана на българския народ ", сподели той.

Румен Радев отвърна като отвърна, че това е " безусловно погрешно " и прикани за по-умерен звук.

" Аз се управлявам само и единствено от Конституцията, аз я извършвам. Без решение на Народно събрание не мога да подпиша декрет за осъществяване на референдум. Крайно време е на тези спекулации да бъде комплициран край ", обърна се Румен Радев към Костадинов.


След консултациите:
Лидерът на " Възраждане " сподели, че напрежение по време на консултациите при президента не е имало.

" Напрежение няма, ние казахме това, което мислят стотици хиляди български жители, че би трябвало да бъде призован референдум, това не се случи. Спорихме основно за референдума, за другите неща беше склонен с нас. Не сме говорили за трети мандат ", сподели още той.

Според Костадинов " сполучливата ротация значи несполучливо развиване за България " и приключи с това, че в настоящия си вид българското държавно управление съставлява опасност за националната сигурност.



Българска социалистическа партия
По време на консултациите
И настроенията в левицата бяха ясни и безапелационни. Корнелия Нинова съобщи, че " мъката може да бъде прекъсната единствено с предварителни избори " и дефинира държавното управление като нездравословно за страната. Тя аргументира казаното със следното:
държавното управление беше основано порочноправителството вместо да се бори с мафията, избра мафията и задкулисиетокорупцията се записва със закониприоритетите не са изпълнениШенген по въздух и вода е унизително за държаватаЕврозоната се отдалечава като възможностпланът за резистентност не е ревизиранинфлацията не е понижена

Според водача на Българска социалистическа партия държавното управление е " пренесло властта в Народното събрание, само че е умъртвило парламентаризма ".

" Ако това продължи още 9 месеца това значи още по-голяма неустановеност и неустойчивост, тъй като единствената им цел е да разпределят регулаторите, да овладеят правосъдната система, само че това подсигурява на България неустановеност и неустойчивост. И мафията и задкулисието да вземат най-големите постове и да бъдат официализирани ".



След консултациите

" Говорихме за благоприятни условия в границите на този парламент, с други мандати и друго болшинство. Ние в подобен вид няма да участваме. Това болшинство е изчерпано ", съобщи Корнелия Нинова на излизане от президентството след консултациите за сформиране на ново държавно управление при президента Румен Радев.

Според Нинова предварителните парламентарни избори са неизбежни.

" Отиваме на предварителни избори, тъй като не могат да се схванат по какъв начин да си поделят страната. Наблюдавахме през вчерашния ден консултациите - разбрахме, че ГЕРБ желаят повече време и не видяхме убеденост в ПП-ДБ да са се разбрали ", сподели тя.

По думите ѝ, в случай че се стигне до предварителни избори " Българска социалистическа партия за България " ще вземат участие в тях и ще влязат в Народното събрание.



фотоси: Българска телеграфна агенция и БГНЕС

Има Такъв Народ
По време на консултациите
" В този парламент няма никакъв смисъл и е най-добре да се отиде на предварителни избори ", съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов пред президента Румен Радев.

Парламентът е привършен още от съставянето на държавното управление, разяснява Йорданов:

" Между две политически обединения с поддръжката на трета, които излъгаха гласоподавателите си. Самото забременяване на това ръководство беше порочно ".

Да се наблюдават договарянията сред сегашните " несглобкаджийски сътрудници " е мъчно, тъй като те се организират зад затворени порти, сподели още депутатът.

" Това не са открити и почтени договаряния, а някакъв подмолен пазарлък на тематика постове, пари и регулатори ".

Няма закон, който да не е изменен четири или пет пъти, сподели още Йорданов и дефинира като нездравословни измененията в Конституцията.

" Част от тях бяха направени единствено поради Вас " - обърна се той към президента.

" Те не разсъждават за цената на президентската институция, а разсъждават с хора - къде е мой човек и къде не е ".

" България би трябвало да се ръководи от експертно държавно управление с необятна парламентарна поддръжка и всяка партия да носи отговорността за специалистите, които е излъчила ", съобщи Тошко Йорданов.

Подобна формула, съгласно него, би могла да се реализира в идващ парламент.


След консултациите
" Според нас този парламент е привършен като честен заем и най-правилното нещо е да има избори - незабавно ". Това разясниха представителите на " ИТН " след консултациите.

" Правилният метод е експертен кабинет с необятна поддръжка, само че не и в този парламент. Ако не се сглобят отначало, е най-добре да се мине през избори, хората да пренаредят тежестта на партиите. Тогава може да се търси управническа формула ", съобщи Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.

Йорданов предвижда ново повишение на цените на тока, на горивата и партийно преодоляване на самостоятелните регулатори, в случай че се сформира държавно управление. Обвини финансовия министър Асен Василев, че лъже за икономическото положение на страната.

" Когато се разпаднат, примерно след 9 месеца или след изборите в Щатите, ще би трябвало да оправяме една извънредно затънала страна ", сподели още той.

На въпроса защо са разговаряли с президента, депутатът Филип Станев отговори:

" Обсъдихме много тематики. Двете страни бяха заинтригувани да чуят разбора за протичащото се сега в политическия живот, отраженията за България отвън границите на страната ни и по какъв начин вероятно гледа Европа на това, което се случва ".

Със срещата с представителите на Има Такъв Народ завършват политическите съвещания на президента Румен Радев с парламентарно показаните партии, преди президентът да връчи първи изследователски мандат за сформиране на държавно управление.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР