Завърши изпълнението на проекта Ремонт на зала ВОЛЕЙБОЛ в съществуваща

...
Завърши изпълнението на проекта Ремонт на зала ВОЛЕЙБОЛ в съществуваща
Коментари Харесай

Зала Волейбол в Плевен е обновена по проект Красива България

Завърши осъществяването на плана „ Ремонт на зала ВОЛЕЙБОЛ в съществуваща постройка в гр. Плевен ”, с койтоОбщина Плевен кандидатства и беше утвърдена за финансиране по Проект „ Красива България ”, мярка М01 ”Подобряване на публичната среда в обитаемоте места ”.Общият бюджет на плановото предложение е в размер на 309 512 лв., от които 185707 лева - финансиране от Община Плевен, и 123805 лева – съфинансиране от Министерството на труда и обществената политика.

Зала ВОЛЕЙБОЛ е издигната през 1973 година и оттогава не е ремонтирана. Тя е ситуирана в размера на по-голяма сградана ул. „ Кала тепе ” № 3, представляваща комплекс от спортни зали и други обекти. В хода на реконструкцията е извършенацялостна замяна на съществуващото дюшеме с нова настилка.

 На стените на залата е изпълнена цялостна гипсова шпакловка и изцяло боядисване с латекс. Изцяло е демонтиран съществуващият окачен таван дружно с осветителните тела, които не действаха. Монтирани са нов окачен таван, нова осветителна уредба според условията на стандарт БДС EN 12464-1 /за закрити пространства/, нови седалки за публиката и ново електро табло РТ.

С осъществяването на плана са основани удобни условия за прилагане и употреба на залата. Реновираната спортна инфраструктура и нарасналото качество на средата ще основат благоприятни условия за качествена подготовка и реализация на спортистите по волейбол, както и за възстановяване на спортната активност и повишение мотивацията за спортно развиване.

 В зала ВОЛЕЙБОЛ упражняват близо 80 подрастващи в две възрастови групи към Волейболен клуб „ Спартак 1996 ”, половината от които са ученици на Спортното учебно заведение „ Г. Бенковски ” – Плевен. Те са разпределени в шест представителни тима. В залата се организират приблизително 10 шампионата годишно от интернационално, национално или районно равнище по разнообразни типове спорт – волейбол, художествена гимнастика, тенис на маса, фехтовка, хандбал, карате, таекуондо, както и редица други спортни събития с всеобщ темперамент.

 Община Плевен получи утвърждение за финансиране от Министерството на младежта и спорта на плана „ Ремонт на ОВК съоръжения на Зала „ Спартак “ – гр. Плевен “ по Наредба № 4 от 08.07.2019 година за финансово подкрепяне построяването и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска благосъстоятелност. Общата сума за реализацията на плана е близо 680000 лева

Съгласно одобреното техническо решение за обекта се планува: създаване на нова вътрешна отоплителна апаратура с вентилаторни конвектори и климатична вентилационна апаратура на двете спортни зали ВОЛЕЙБОЛ и АКРОБАТИКА; създаване на вентилационна апаратура за санитарни възли; апаратура за БГВ; абонатна станция, с помощта на която ще има опция поетапно да бъдат топлофицирани и останалите зали и пространства в постройката на „ Спартак ”.

С осъществяването на плана ще се основат удобни условия за прилагане и употреба на залата. Реновираната спортна инфраструктура и усъвършенстваното качество на средата ще основат благоприятни условия за нараснало равнище на подготовка и реализация на спортистите по четири типа спорт – волейбол, акробатика, художествена гимнастика, скокове на батут, както и за спортна активност на спортисти от други спортни клубове. След реализацията на плана за ремонт на съществуващите зали ВОЛЕЙБОЛ и АКРОБАТИКА ще се подобрят и изискванията за образователно – подготвителна и спортна активност, за възстановяване на спортно-техническите умения и основаване на мотивация за спортно развиване.

Община Плевен избра реализатор на плана след осъществяване на социална поръчка. Процедурата беше обжалвана от участник през летните месеци, което спря старта на дейностите. Чак преди дниКЗК се произнесе на първа инстанция по жалбата в интерес на Община Плевен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР