Завърши допълнителното ново озеленяване на разделителна ивица на бул. „Г.

...
Завърши допълнителното ново озеленяване на разделителна ивица на бул. „Г.
Коментари Харесай

18 нови дървета са засадени в разделителната ивица на бул. „Г. М. Димитров“ в София

Завърши спомагателното ново озеленяване на разграничителна линия на бул. „ Г. М. Димитров “. Засадени са 18 нови дървета и 126 броя шубраци. Проектът е част от ограниченията за понижение на резултата от така наречен топлинен остров, чиято цел е с озеленяване и засаждане нови дървета да се понижава отрицателния резултат от високите температури в градската среда.

Новозасадените дървета са липа, клен, явен, див рожков и червенолистна джанка, които са подобаващи и устойчиви, прецизират от пресцентъра на Столична община.

Разделителната линия на бул. „ Г. М. Димитров “ е с повърхност към 2 дка в сектора сред бул. „ Св. Климент Охридски “ и ул. „ Лъчезар Станчев “. И в този план е употребен новаторския способ на напояване, заимстван от община Виена, с торби за напояване. С тях се обезпечава вода за новозасадените дървета за по-дълъг интервал от време на правилото на капковото напояване. Този способ беше употребен и в разграничителната линия на бул. „ България “.

Проектът за ново залесяване и озеленяване на натоварени пътни артерии се извършва взаимно с научно-изследователския бранш на Лесотехническия университет.

Започна облагородяването и на зелена линия по бул. „ Драган Цанков “, в сектора сред ул. „ Незабравка “ и ул. „ Никола Мирчев “. Планира се засаждането на сезонни цветя, 1680 броя многогодишни шубраци и слагането на 7 пейки. Цветните фигури ще бъдат повдигнати в геопластики позволяващи видимостта от разнообразни точки на придвижването.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР