Завърналият се от Испания Пламен Темелков остава кмет на пазарджишкото

...
Завърналият се от Испания Пламен Темелков остава кмет на пазарджишкото
Коментари Харесай

Пламен Темелков остава кмет на Семчиново до окончателното решение на съда по казуса прецедент

Завърналият се от Испания Пламен Темелков остава кмет на пазарджишкото село Семчиново до окончателното решение на Административния съд по проблема, който се оказа казус. Общинската изборна комисия (ОИК) – Септември в профил селския отличник със свое решение от 13 октомври, защото Пламен Темелков отсъствал от работа повече от 3 месеца. Това решение на ОИК-Септември бе оспорено в Административния съд в Пазарджик от неговите юристи и в понеделник Пламен Темелков се яви на работа в кабинета си в кметството в Семчиново, откакто точно на Димитровден – 26 октомври, Испанският Кралски съд в град Марбея промени мярката му за неотклонение „ задържане под стража ” в „ парична гаранция ” и го освободи от следствения арест.

„ Много скоро ще се разбере истината за всичко и кои лица бяха заинтригувани и поставиха неистови старания този цирк да се случи. Аз нямам терзания, тъй като не съм правил нищо нелегално, да не приказваме за закононарушение. Откакто хората ме избраха за кмет бях подложен на масирани инспекции от под дърво и камък. То не бяха данъчни, не беше икономическа полиция, от прокуратурата ме ревизираха, от съвсем всички институции, от където можеше да се пристигна на инспекция. Като видяха, че няма защо да се заловен, въпросните лица започнаха да пишат до испанските управляващи съзнателно, прикривайки резултатите от тукашните инспекции, само че рано или късно всичко става ясно ”, разяснява Пламен Темелков, който е качил няколко кг около обездвижването си в ареста от края на месец юни до Димитровден. Още от понеделник кметът на Семчиново се захвана с довършването на селския футболен стадион и завършването на процедурата по промяна предназначението на земята към местността „ Милеви скали ” за вилна зона.

Успоредно с осъществяване на служебните си отговорности и настоящи задания Пламен Темелков би трябвало да потвърждава пред Темида, че по независещи от него аргументи, не е могъл да извършва функционалностите си на кмет на Семчиново. От решението на Административния съд зависи дали ще има нови частични локални избори в пазарджишкото село или Пламен Темелков ще резервира поста си до края на мандата, който изтича през есента на 2019 година. „ Дори и да насрочат нови избори, отново ще ги печеля ”, заявява Пламен Темелков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР