Заварихме много тежко наследство в МВР и то е от

...
Заварихме много тежко наследство в МВР и то е от
Коментари Харесай

Станимир Станев: В момента берем плодовете на занемареното обучение на полицаите

Заварихме доста тежко завещание в Министерство на вътрешните работи и то е от десетки години обратно, разяснява Станев

Обучението на служителите на реда е много занемарено в годините обратно. Има доста пропуски. Системата е тромава и инерционна. В момента берем плодовете. Това съобщи в Ямбол заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Станимир Станев, предава Българска телеграфна агенция.

По думите му Академията на Министерство на вътрешните работи стартира образование по нови стратегии. Преподаватели се изпращат на място в регионалните дирекции. Те ще подчертават в образованието върху по-голяма успеваемост и сигурност по време на работа на чиновниците.

„ Набляга се на практическото образование. Търсим полигони и някъде към този момент имаме такива, с цел да отработим разнообразни обстановки, които пораждат всекидневно при осъществяване на служебните отговорности на сътрудниците “, сподели още заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Заварихме доста тежко завещание в Министерство на вътрешните работи и то е от десетки години обратно. Състои се най-много в неуважение на професионалното мнение на ръководителите. Оттам и вземането на неверни управнически решения, свързани с назначение на длъжности на лица с по-малък опит или липса на подобен от време на време “, разяснява Станев.

По думите му са почнали към този момент промени в системата и „ политическото и професионалното управление работят дружно “. Резултатите, които чака обществото, не могат да дойдат незабавно, само че към този момент се работи в вярната посока, уточни основен комисар Станев.

От идната седмица, по самодейност на служебния министър на правораздаването, ще бъде обновена работата на Съвета по криминология. Предстои и основаването на взаимна работна група сред Министерство на вътрешните работи и Министерството на правораздаването за разискване на законодателни промени. Те ще касаят завишаване на законовата отговорност на водачи, които ръководят след приложимост на алкохол и опиати, означи заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Относно защитата на българо-турската граница, той уточни, че мигрантският напън е „ невиждан и голям “. „ Проблеми има, само че ги решаваме. Стараем се да не командироваме непотребни чиновници от Националната полиция и „ Жандармерия “, а ги употребяваме по-скоро навътре в страната “, сподели още Станев.

Той напомни, че след тежкия инцидент с двамата починали служители на реда в Бургас, по предписание на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, започнаха засилени инспекции на ограниченията за противопоставяне на мигрантския напън.

Във връзка с парламентарните избори на 2 октомври следва национална профилирана полицейска интервенция. Тя ще стартира на 29 септември и ще продължи до привършване на изборния ден, сподели още заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Както заяви Българска телеграфна агенция, основен комисар Станимир Станев по-рано през днешния ден даде брифинг в Ямбол с детайлности към тежкия инцидент, при който загина служител на реда край Стралджа снощи. Служителят на реда е блъснат от водач с над 1,2 промила алкохол. В този случай са били спазени ограниченията за сигурност от страна на служителите на реда, акцентира той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР