Затвориха избирателните секции на четвъртите парламентарни избори в България за

...
Затвориха избирателните секции на четвъртите парламентарни избори в България за
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Апатични българи на фона на инфлацията и разделението около войната в Украйна

" Затвориха изборните секции на четвъртите парламентарни избори в България за 18 месеца, като се чака изборната интензивност да бъде ниска, макар че българите се борят с стопански проблеми и напрежение по отношение на войната сред Русия и Украйна “, написа Deutsche Welle във връзка края на изборния ден на предварителните парламентарни избори в България.

" Най-бедната членка на Европейския съюз се бори да стабилизира стопанската система си с инфлация от близо 20%. Твърдата антируска позиция на последното му държавно управление във войната против Украйна също го докара до огромна енергийна рецесия. Българското държавно управление отхвърли да заплаща съветския газ в рубли. Скоро по-късно съветският енергиен колос Газпром прекъсна доставките за страната. Крехката коалиция на премиера Кирил Петков се разпадна след единствено няколко месеца на власт. Те изгубиха избор на съмнение предишния юни. Днес обаче Петков още веднъж се кандидатира, макар че социологическите изследвания слагат партията му на второ място с 16-17% “, напомня медията.

Завръщането на Борисов наближава?       

" Бившият министър председател Бойко Борисов, 63-годишен и ръководещ през по-голямата част от интервала от 2009 година до 2021 година в три обособени мандата, може да се възползва от рухването на предходното държавно управление. Неговата консервативна партия ГЕРБ водеше в социологическите изследвания преди вота с към 25% поддръжка. Преди гласуването Петков съобщи, че никога няма да се коалира с Борисов. Това може да докара до компликации при намирането на жизнеспособна коалиция с поддръжка от болшинството “, отбелязва DW.

 

Според коментара на медията, " антируските придвижвания на Петков, макар историческите връзки на България с Москва, наподобява са насърчили съветските благосклонности. Проучванията демонстрират, че проруското ултранационалистическо Възраждане има 11 до 14% поддръжка, което е повече от два пъти повече от 4,9% гласове по време на последните избори. Това може да съставлява съществена спънка пред проектите на страната да се причисли към единния валутен блок на еврозоната до 2024 година, както и двуцифрените данни за инфлацията “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР