Затворена правителствена резиденция в село Нареченски бани ще се разиграе

...
Затворена правителствена резиденция в село Нареченски бани ще се разиграе
Коментари Харесай

На 9 септември продават резиденция на Тодор Живков

Затворена държавна резиденция в село Нареченски бани ще се разиграе на търг от Министерството на защитата. Базата в селото, известно с лечебната си минерална вода, е една от резиденциите, които са строени след 1944 година и в нея се отсядали първенците в страната по време на комунистическия режим. След измененията тя се трансформира в лечебно-възстановителна база на Министерския съвет, напомня trafficnews.bg.

Търгът за резиденцията, която е с повърхност от 22 833 кв.м, ще се организира на 9 септември, а документи за него се одобряват до 4 септември. Началната тръжна цена е 668 000 лв., а депозитът за присъединяване ще е 267 200 лв.. Търгът е с скрито наддаване, което значи, че участникът дал най-висока цена ще вземе парцела. Самият той се намира тъкмо над селото, а до него се стига по път, който е построен особено за резиденцията. В терена се намират и пет постройки с обща застроена повърхност от 1 462 кв.м, като разполага и със личен пропускателен пункт. Той има и личен извор с минерална вода и вътрешни басейни. Целият парцел е заобиколен от гъст горски масив, като се разкрива панорама към цялата долина.

Имотът в село Нареченски бани няколко пъти смени предназначението си. През 2009-а той бе даден на Военномедицинската академия, които трябваше да изградят лечебно-възстановителна база, с което да бъде преобразувано в болница за долекуване, дълготрайно лекуване и рехабилитация. Това по този начин и не се случи и през 2016 година бе върнат на предписание на Министерството на защитата и непосредствено посочен, че е с отпаднала нужда.

„ Сградният фонд е мощно амортизиран и неспособен за прилагане без осъществяване на главен ремонт и реорганизация “, добавя се в известието. Така е било взето и решението за продажбата въз основата посредством търг, а парите ще отидат в бюджета.

Освен за държавната база в Нареченски бани ще се проведат търгове за още 21 парцела с отпаднала нужда за армията. Те се намират в цялата страна като цените им варират от 14 000 до 3,1 млн. лв.. Най-големият от тях е в село Черногорово, община Пазарджик, който е с повърхност от 1 054 дка, а началата му цена е 2,5 млн. лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР