Затворена група във “Фейсбук“, създадена от търговци по Черноморието, предупреждава

...
Затворена група във “Фейсбук“, създадена от търговци по Черноморието, предупреждава
Коментари Харесай

Търговци по морето се пазят взаимно от данъчни с група от „Фейсбук”

Затворена група във “Фейсбук “, основана от търговци по Черноморието, предизвестява участниците си за данъчни инспекции, оповестиха от Национална агенция за приходите.

Организатори са притежатели на магазини и заведения за хранене, които са били запечатани за данъчни нарушавания. В обществената мрежа са оповестени и фотоси на инспектори на Национална агенция за приходите, направени по време на инспекции, с цел да могат притежателите да се ориентират кои са чиновниците на приходната организация.

„ Информацията в групата във „ Facebook “ няма да помогне на търговците при съпоставката на наличните пари в касата с регистрираните на касовия уред. Най-сигурният метод за предотвратяване от глоба е отчитането на оборота при всяка продажба “, разяснява пред пресцентъра на организацията Васил Панов, шеф на дирекция „ Контрол “ в Национална агенция за приходите.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон, като главен акцент е отчитането на оборотите и издаване на касови бележки. Данъчни инспектори наблюдават и за придвижването на рискови артикули, в това число алкохол и тютюневи произведения.

За пръв път през тази година неиздаването на касови бележки се глоби с изключение на с санкция, само че и със запечатване на обекта, като досега мярката е приложена по отношение на 1200 търговци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР