Затова правителството се спря на така наречения удължителен закон за

...
Затова правителството се спря на така наречения удължителен закон за
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Време е за вразумяване, когато става дума за бюджета на държавата

Затова държавното управление се спря на по този начин наречения удължителен закон за бюджета.

Това съобщи министър-председателят Гълъб Донев при започване на съвещанието на Министерския съвет, на което се прегледа плана на Закон за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година

Премиерът Донев разяснява, че управническата философия на едно държавно управление, излъчено от парламентарно болшинство, намира израз в Закона за държавния бюджет. „ Отново ще напомня, че служебното държавно управление не разполага с нужната парламентарна поддръжка, с цел да предлага свои хрумвания и политики в полза на българските жители “, добави Гълъб Донев.

Министър-председателят изрази опасения, че в мощно фрагментиран парламент, разискването на бюджета, може да се трансформира в предизборно наддаване. „ Цената на сходна безнаказаност ще е непостижима за нас като общество. Последиците ще са непосредствени и дълготрайни във финансов, стопански и обществен проект. Голямата ми вяра е, че бюджетната процедура няма да се трансформира и да затъне в дълга парламентарна процедура “, приключи министър председателят Донев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР