Засушаването е причината за проблемите с водата в Калофер. Това

...
Засушаването е причината за проблемите с водата в Калофер. Това
Коментари Харесай

ВиК Пловдив посочи причината да няма редовно вода в Калофер

Засушаването е повода за проблемите с водата в Калофер. Това е главното умозаключение, което се набива на очи от прессъобщение на ВиК Пловдив за водните проблеми на възрожденския ни град.
" През последните дни водоподаването в обитаемото място е с понижено налягане поради понижен дебит на водоизточниците, породен от засушаване и намалялото количество подпочвени води ", написа в прессъобщението.
 Протест в Калофер - поради неналичието на вода Протест в Калофер - поради неналичието на вода
Протест, наподобяващ на същински протест, ще има в Калофер - поради липса на вода. Лично кметът на града Румен Стоянов се закани пред Българска национална телевизия да...
Освен това, от ВиК Пловдив споделят, че със лични средства и по стихотворец ангажимент са реконструирали главно двата водоема с размер надлежно 620 куб. метра и 140 куб. метра, които доставят Калофер и преди този момент не са били ремонтирани 50 години. За да се пести воден запас още от тези уреди, те са към този момент с напълно нова хидроизолация.
Също през предходната година сдружението е ремонтирало главно водопроводи с обща дължина 350 м по улиците " Димитър Паничков " и " Видол Странски " в Калофер. През тази година в града ще бъдат реконструирани още 800 метра водопроводи – по улиците " Юмрукчал " и " Севлиевска ".
През месец август започва и реорганизация на питейния тръбопровод за местността „ Паниците “ над Калофер, която следва да придобие статут на курортна зона. Съоръжението обслужва голям брой клиенти в местността, измежду които хотели и къщи за посетители.
В момента в града се работи и по премахване на повреда.
 Цял квартал в Карлово остана без вода, хората подготвени на митинги Цял квартал в Карлово остана без вода, хората подготвени на митинги
Хора от карловския квартал „ Сушица ” излязоха на улицата, с цел да стачкуват поради хроничната липса на вода до домовете им в...
Със заповед на ВиК Пловдив, публикувана посредством кметовете на всички обитаеми места в област Пловдив, в която и община Карлово, е неразрешено използването на питейна вода за напояване на аграрни земи и поливане на зелени площи. Целта още веднъж е запазване на водния запас.
В случай, че община Карлово инициира и стартира работа по план за създаване на пречиствателна станция, която да пречиства питейната вода за Калофер, ВиК Пловдив ще окаже цялостно подпомагане за неговата реализация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР